Crosst.hr

Bjelovarski sajam posjetila i predsjednica ORaH-a Mirela Holy

2015 9 holi 1

Mirela Holy u Bjelovar: Na izbore izlazimo samostalno!

23. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam poznat kao najveća manifestacija za poljoprivrednike očito je popularan među političarima. Kako bi se što bolje zbližili s poljoprivrednicima jedini je način da posjete Sajam i da budu viđeni. Tako je u subotu, Sajam obišao Ivo Josipović, a nakon njega u posjet ovoj velikoj manifestaciji došla je i predsjednica ORaH-a, Mirela Holy sa svojim suradnicima.

Ona je u pratnji čelnih ljudi i članova gradske i županijske stranke ORaH Bjelovar obišla Sajam, ali se obratila i novinarima na temu usko vezanu za ovu poljoprivrednu manifestaciju „Orahova poljoprivredna politika“.

Holy se zahvalila novinarima što su se odazvali njihovom pozivu, ali isto tako naglasivši da je ova poljoprivredna manifestacija važna za stranku ORaH za koju je poljoprivreda politika jedna od najvažnijih gospodarskih politika za ORaH.

– Mi smatramo da se država treba razvijati u pravcu takozvane samoodrživosti, a to nije moguće ukoliko ne pokriva većinu svojih potreba u području hrane, energije i vode. Sva ta tri sektora su međusobno povezana. U području hrane imamo veliki potencijal, ali nažalost Hrvatska uvozi više od 50 posto hrane što je sramotno s obzirom na količinu zemlje i kvalitetu zemlje s kojom raspolažemo. Smatramo da poljoprivreda ne može biti uspješna ukoliko ona nije planirana i nije strateška. Hrvatskoj je nužno potrebna strategija razvoja poljoprivrede koja mora biti planirana, koja mora biti fokusirana na točno definirane regije, kulture i površine. Mi se zalažemo da Hrvatska bude zemlja održive poljoprivrede, a to ne podrazumijeva samo ekološku poljoprivredu već i druge prakse u poljoprivredi. Znamo da je veliki problem u novcu, ali sredstva moramo povući iz Europskih fondova. Kako bi mogli povući sredstva treba ojačati formiranje Agro banke kako bi poljoprivrednici jednostavnije mogli doći do sredstava. Poljoprivreda ne može biti uspješna samo na mega projektima već se prostor mora otvoriti za veliki broj malih i srednjih projekata, rekla je Holy i dodala da se u poljoprivredi treba poticati i zadrugarstvo.

Na novinarsko pitanje o koaliciji sa SDP-om, Mirela je rekla:
– Ako se ne varam, premijer je za jednu nacionalnu televiziju rekao da ne računa na ORaH. Tako da mi možemo reći da na izbore izlazimo samostalno. Smatramo da građani imaju pravo znati što biraju i za kakvu politiku glasaju. Ja sam već nekoliko puta ponovila da što se tiče postizborne suradnje ona dolazi u obzir samo ukoliko će ORaH-u ovisiti raspisivanje novih izbora. Tada ćemo inzistirati ne na tome da uđemo u Vladu već da se formira takav program koji će biti u interesu svih građana, sa točno definiranim rokovima, izvršiteljima i svim mjerama koje bi se trebale provesti, a kako bi Hrvatska napokon postala normalno društvo, rekla je Mirela Holy prije obilaska bjelovarskog sajma.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.