Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarski HSLS o raskrižju u Malim Sredicama

hsls obilaznica 2014 1

Na raskrižju na bjelovarskoj južnoj obilaznici u Malim Sredicama u posljednjih četrnaest godina dogodilo se 49 prometnih nesreća, u kojima je četvero ljudi preminulo na mjestu, a troje u bolnicama od zadobivenih ozljeda. Teške tjelesne ozljede zadobilo je šest osoba, a lakše 33 osobe. Među teško ozlijeđenima je i Miroslav Kovač.

Ovdje sam stradao, s tim da sam nakon nesreće proveo još nešto više od mjesec dana u komi. Oštećena mi je motorika desne strane i na kraju sam osoba s osamdeset posto tjelesnog oštećenja, istaknuo je Miroslav Kovač na konferenciji za novinare koja je održana na kobnom raskrižju u organizaciji gradskog HSLS-a.

Sada se Kovač bori zajedno sa svojim Mjesnim odborom da se na tom kobnom bjelovarskom raskrižju sagradi kružni tok. Naime, nedavno u samo dva tjedna na tom mjestu dogodile su se čak tri prometne nesreće. Krenulo se i u prikupljanje potpisa putem peticije za izgradnju kružnog toka koju je u vrlo kratkom vremenu potpisalo preko 1500 građana.

– Ja se nadam da ćemo uvrstiti izgradnju ovog kružnog toka u plan bjelovarskog proračuna za sljedeću godinu, rekao je nezavisni član MO A.G. Matoša Goran Deželić.

Naravno, to ovisi o Gradu Bjelovaru, a gradski HSLS-ovci navode kako nisu potrebna velika sredstva da bi se kružni tok i izgradio.

– Ponavljam, imali smo dva velika projekta s nekoliko desetaka milijuna kuna vrijednosti gdje je pravi šlamperaj napravljen, odnosno radovi su kasnili, a instalacije nisu napravljene na adekvatan način. Na tim smo stvarima mogli uštedjeti. Ako smo za takve stvari imali novaca, onda imamo novaca i za rekonstrukciju ovog kružnog toka, rekao je predsjednik bjelovarskog HSLS-a Dario Hrebak.

Stoga će vijećnici HSLS-a na sljedećoj sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća uputiti ultimatum da se prilikom izrade proračuna za iduću godinu osiguraju sredstva za kružni tok na južnoj obilaznici. Ako se to ne dogodi HSLS-ovci najavljuju da neće podržati proračun Grada Bjelovara za 2015. godinu.

Pročitajte još