Crosst.hr

Bjelovarski HDZ traži hitnu sjednicu GV-a Bjelovar

coner topalovic press X 2013 1

Ispred Kluba vijećnika HDZ-a u bjelovarskom Gradskom vijeću vijećnik Ante Topalović i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u GV-u Bjelovar Marijan Coner putem konferencije za novinare pojasnili su zašto žele hitno sazivanje sjednice bjelovarskog Gradskog vijeća.

Traže svega tri točke dnevnog reda i to aktualni sat, financijsko i knjigovodstveno izvješće za sve tvrtke i ustanove kojima je Grad Bjelovar vlasnik ili pak suvlasnik, te kao treću točku dnevnog reda predlažu temu vezanu uz stanje među bjelovarskim braniteljima. Naime, nije im jasno kako odjednom imamo i Koordinaciju i Zbor braniteljskih udruga, a na sjednici Gradskog vijeća tražit će i pojašnjenje vezano uz financiranje braniteljskih udruga.

Ipak, ono što najviše zabrinjava bjelovarske HDZ-ovce su sumnje u dugovanja koja ima gradsko Društvo za upravljanje sportskim objektima, a ona su se popela, po svemu sudeći, na milijun kuna, što je ogroman novac za to poduzeće, ističe Ante Topalović. Također, kaže da postoje sumnje kako je gradska razvojna agencija Poslovni park dužna čak 20 milijuna kuna za PDV, od čega proizlazi i pola milijuna kuna jer PDV nije podmiren na vrijeme. Pita se tako vijećnik Topalović je li to istina i tko će sporni dug podmiriti.

Novinare je zanimalo nije li on kao bivši zamjenik gradonačelnika zadužen za gospodarstvo znao za sporna dugovanja. Topalović odgovara kako je tada predsjednik Skupštine tih društava bio samo gradonačelnik Antun Korušec i kako on za sporna dugovanja nije ništa znao, a što se tiče duga Poslovnog parka za njega je saznao tek krajem mandata.

Hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća Bjelovar očekuje i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Marijan Coner koji ističe kako je dužnost gradskih vijećnika da probleme detektiraju na vrijeme i time spriječe veće negativnosti koje iz njih mogu proisteći. Kako kaže Coner i sam se uključio ponovno u politiku da pridonese boljem stanju gospodarstva Bjelovara, ali i županije.

– To je prijeko potrebno, kaže Coner, u ovo vrijeme krize, kada smo svakodnevno svjedoci pada gospodarstva, nezaposlenosti i iseljavanja mladih ljudi iz našega grada.

HDZ-ovci su prijedlog za sazivanje sjednice GV-a Bjelovar predali danas i ona se mora po Zakonu, tvrde, održati u roku od 15 dana po sazivu predsjednice Gradskog vijeća ili još 8 dana nakon toga po sazivu gradonačelnika Antuna Korušeca. Kažu, sjednica mora biti sazvana jer je na prijedlog jedne trećine vijećnika, a vijećnicima HDZ-a priklonili su se i vijećnici HSLS-a, ističe Topalović.

Inače, GO HDZ-a Bjelovar raspustio je Županijski odbor HDZ-a večer uoči održavanja ove tiskovne konferencije. Razloge raspuštanja bjelovarskog Odbora, njegov dojučeranji predsjednik Ante Topalović, na konferenciji za medije nije želio komenitirati, već je novinare uputio na županijskog povjerenika Slavka Prišćana.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.