Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovar vrvi od kandidata za EU parlament

U Bjelovaru je ovih dana bilo burno uz kandidatkinje i kandidate za Europski parlament 2014. Tako je Bjelovar u sklopu svoje kampanje posjetila predsjednica stranke i kandidatkinja HSP AS Ruža Tomašić. Prije dolaska na bjelovarski korzo razgovarala je sa županom Damirom Bajsom o projektima Županije.

Nakon razgovara sa županom Tomašić je u društvu bjelovarskih predstavnika HSP AS došla na bjelovarski korzo, ali, nažalost, građana nije bilo te se tako družila s nekolicinom novinara. Ako uđe u Europski parlament Tomašić će pokušati pomoći malim ribarima, ali i stati na uvoz robe koja je većinom smeće.

– U europskim državama deterdženti su kvalitetni čak i oni najpovoljniji, dok mi uvozimo najgoru kvalitetu, a imamo velike cijene, rekla je Ruža Tomašić i naglasila da će se doista založiti za to.

Također je rekla da će se i dalje nastaviti zalagati za hrvatski jezik, gospodarski pojas, za banke da ipak budu odgovornije jer one su plasirale kredite pa su prema tome i odgovorne za njih. Ruža Tomašić ističe da se ona ne natječe i da radi sve od srca te da je njezina savjest čista. Također je naglasila da predsjednik Vlade mora okupiti sve EU parlamentarce kada je riječ o nacionalnim interesima. Moramo zajedno razgovarati, a to je dužnost predsjednika Vlade koji ih do sada ni jedan jedini put nije pozvao, rekla je Tomašić.

Dok je Ruža Tomašić razgovarala s novinarima na bjelovarskom korzu kandidati na listi laburista za EU parlament, aktualni europarlamentarac Nikola Vuljanić, bjelovarski kandidat Matija Feješ i najmlađa kandidatkinja na listi laburista Monika Bogeljić, družili su se građanima, a umjesto izbornih reklamnih materijala, dijelili su jabuke.

Isti dan, ali na puno toplijem mjestu u hotelu Central predstavili su se kandidati HDZ-a za EU parlament predvođeni aktualnom euro parlamentarkom Dubravkom Šuicom.

U prepunoj dvorani hotela Central predstavili su se Dubravka Šuica, Ivan Sablić, predstavnik dijaspore i Ivica Tolić, predstavnik branitelja. Svi oni izlaze pred građane bez kompleksa jer svoj posao su odlično odradili, poručila je Dubravka Šuica s predstavljanja u hotelu. Šuica je naglasila da žele Hrvatsku pozicionirati kao lidera u regiji, ali ne na način kao što to kaže Vesna Pusić, već kako su to oni zacrtali u svojim prvim dokumentima.

– Mi želimo da i ostale zemlje uđu u Europsku uniju, ali na principima i načelima koje Europska unija traži. Hrvatska je sama ispunila kriterije, pregovarali smo osam godina, ali smo uspjeli. E sad kad smo uspjeli gdje je to blagostanje i zbog čega smo ušli u Europsku uniju? Europska unija nisu samo fondovi, to je samo jedan element u Uniji i oni služe da bi se pokrenulo gospodarstvo te da bi se pokrenulo zapošljavanje. Nažalost, naša aktualna Vlada to ne zna i to ne radi! Promijenili su sve kadrove kada su došli, sve one koji su bili upućeni i koji su znali raditi s EU fondovima. Našli su se u čudu što ne mogu provesti jedan običan natječaj. Prije nekoliko tjedana poslali su neki partnerski sporazum prema Europskoj komisiji, koja sada to mora odobriti i vratiti da bi ga mi mogli potpisati i tek ćemo onda moći povlačiti sredstva. Nažalost, veliko neznanje, nepoznavanje, nestručnost, inertnost, dalo bi se o tome puno govoriti što i kako to izgleda. Taj partnerski sporazum su poslali i u njemu nešto piše, ali nitko ne zna koje su to projekte poslali i što u njemu piše. Došlo je vrijeme promjena pa i ovdje u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, naglasila je Dubravka Šuica kandidatkinja za EU parlament 2014. godine s liste HDZ-a.

Također isti dan koalicija SDP-HNS-HSU-IDS najavila je druženje s građanima na bjelovarskom korzu. Nažalost, na korzu se nisu pojavili zbog lošeg vremena, već su se smjestili u prostorije SDP-a. Sve bi to bilo dobro da su barem obavijestili gdje će biti. Međutim, novinari ne bi bili novinari kada ne bi sve novosti saznali. Posjetili smo i prostorije SDP-a te fotografirali kandidatkinju koalicije SDP-HNS-HSU-IDS Karolinu Leaković. Ona je nekolicini članova SDP-a predstavljala svoju kandidaturu te odgovarala na njihova pitanja.

Nakon toga uputila se u Daruvar gdje će ipak na ugodnijem mjestu u restoranu Terasa Daruvarskih toplica predstaviti sebe na bolji način u ljepšem okruženju.

Pročitajte još