Crosst.hr

Bjelovar- Sjećanje na žrtve totalitarnih režima

2015 8 lug hsp 03

U Bjelovaru je prigodno obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji se kao spomendan obilježava 23. kolovoza.

U znak sjećanja na žrtve tih režima delegacija Bjelovarsko-bilogorskog HSP-a obišla je spomen područje u šumi Lug te zapalila svijeće. Molitvom svih prisutnih odana je počast svim nevinim žrtvama komunističkog režima.
Tu u bjelovarskom Lugu počinjen je strašan zločin, kao i na mnogim mjestima diljem naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Dio stratišta nedužnih žrtava komunističko-partizanskog terora, tzv. antifašista je dostojno obilježen, a veliki dio još nije. HSP traži od institucija Hrvatske da mjesta istraže i obilježe.
HSP traži da se kazne svi koji javno reklamiraju zločinca Tita, a i simbole pod kojima su vršeni strahoviti zločini i proganjanje Hrvata.Tražimo zabranu isticanja zločinačke zvijezde petokrake i svih komunističkih simbola. Imena ulica, trgova koja nose imena zločinaca, treba hitno izmijeniti. Hrvatska treba početi poštivati zakone i sa riječi prijeći na djela. Svi oni koji su u ime nekog režima ubijali Hrvate trebaju biti kažnjeni, a ti režimi osuđeni.

Hrvatska stranka prava
Bjelovarsko-bilogorske županije
Zvonko Mlakić, predsjednik

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.