Crosst.hr

Bjelovar-Priopćenje Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bjelovar oštro osuđuje najavu koncerta srpskog pjeva�?a Miroslava Ilića koji bi se trebao održati u Bjelovaru.

Domovinskog rata, 14 udruga �?lanica Koordinacije koncerte ovakvoga tipa u kojima nastupaju srpski pjeva�?i koji u svojoj glazbenoj kolekciji imaju �?etni�?ke pjesme u kojima se veli�?aju srpski zlo�?inci smatraju uvredljivima i ponižavajućima za sve hrvatske branitelje i njihove obitelji.
Miroslav Ilić trebao bi održati “dernek” u bjelovaru, gradu koji ima 149 poginulih branitelja te preko 700 ratnih vojnih invalida. Miroslav Ilić koji opjevava kralja Petra, generala Dražu i ostalu srpsku bandu u svojim cajkama, koji je ispraćao i do�?ekivao srpske dobrovoljce svojim pjesmama dok su išli ubijati i paliti po našoj hrvatskoj domovini nije dobrodošao u naš Grad.
Široj javnosti dobro je poznato da u klubu u kojemu bi Ilić trebao nastupiti jako �?esto gostuju izvođa�?i iz Srbije što smatramo trovanjem naše mladeži srpskim cajkušama. Udruge proistekle iz Domovinskog rata Bjelovar nisu reagirale na takve nastupe no kada se radi o osobi koja u svojim “pesmama” veli�?a �?etništvo i �?etni�?ke zlo�?ince smatramo potrebnim reagirati i pozvati organizatora derneka na zdrav razum i otkazivanje sramotnog nastupa Miroslava Ilića.
Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Bjelovar poziva sve hrvatske branitelje, domoljube kao i građane našega grada da ne dopuste ovaj i ovakve derneke u našemu gradu.

Koordinacija udruga proisteklih iz
Domovinskog rata Bjelovar
predsjednik Koordinacije Željko Dragašević

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.