01. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Ante Brkljačić novi predsjednik GO HDZ Grada Bjelovara

U subotu, 15. ožujka 2014. održana je Izborna skupština HDZ-a grada Bjelovara. Za predsjednika GO HDZ-a Bjelovara kandidirala su se dva kandidata Ante Brkljačić i Dinko Klasan.

Nakon odluke izaslanika za novog predsjednika izabran je Ante Brkljačić s 81. glasom. Njegov protukandidat Dinko Klasan dobio je 72 glasa.

Ante Brkljačić bio je povjerenik HDZ-a od listopada prošle godina kada je zbog izbornoga neuspjeha raspuštena ova najveća gradska organizacija HDZ-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Sada je dobio povjerenje izaslanika i osvojio je devet glasova više.
Na Izbornoj skupštini izabran je i Gradski i Nadzorni odbor te izaslanici za županijsku skupštinu. Ante Brkljačić imenovan i izaslanikom za Opći sabor stranke.

ŠTO SU REKLI KANDIDATI PRIJE IZBORNE SKUPŠTINE

Prije početka Izborne skupštine Gradske organizacije HDZ-a grada Bjelovara Ante Brkljačić kandidat za predsjednika GO HDZ-a je rekao: – Gradskom HDZ-u treba novo vodstvo, novi predsjednik i novi odbor. Izaslanici imaju danas dvije opcije, hoće li to biti staro vodstvo koje je bilo do sada ili novo vodstvo sa mnom na čelu koje će dalje voditi, koje će raditi na terenu s članovima i pripremiti stranku za sljedeće izbore. Kao najveća stranka mi trebamo imati gradonačelnika i župana na sljedećim parlamentarnim izborima. Brkljačić je također rekao da treba jedan duži period raditi prije izbora, a ne kao do sada što je rezultiralo da izgubimo vlast. Nismo podijeljeni na dvije frakcije, to su samo nesuglasice predizborne. Brkljačić je naglasio da moraju više raditi i dobro se pripremiti za sve izbore.

Njegov protukandidat Dinko Klasan je rekao da nije nikada izašao iz HDZ-a. U HDZ-u je od prvog mjeseca 2009. godine. Klasan ističe da problema u raspuštenim ograncima i nije bilo.

– Do raspuštanja nije trebalo doći. Odgovornost nije bila ni blizu isključivo samo na lokalnim razinama, već samo volja županijskog povjerenika Prišćana koji je uletio nesposoban u taj jedan određeni posao koji je trebao odraditi. Nažalost središnjica izgleda nije imala dobre informacije što on može odraditi. Nakon šest mjeseci rada imamo stranku lošiju nego što je bila s još više nesuglasica. Nažalost, naglasio je Klasan.

Klasan je također rekao da, ako dobije povjerenje, on će raditi na objedinjenju stranke, točnije da svi zajedno upravljaju i da stvore jedan zajednički duh. Naglasio je da je HDZ jedna snaga i svjetlo ovoga grada.

– Hrvatska demokratska zajednica mora zasvijetliti onim duhom kao 90-tih kada smo oslobodili državu, to je sada ugušeno upravo takvima koji su se prodavali za fotelje.

Povezani članci

newsend_hgk