Crosst.hr

Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva dala je podršku Bajsu i Korušecu

mrak bajs korusec 1

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš u sklopu svog programa posjeta gradu Bjelovaru i Općini Veliki Grđevac, odvojila je vrijeme za podršku nezavisnim kandidatima – za župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa i gradonačelnika grada Bjelovara Antuna Korušeca. Aktualna ministrica samo je jedna u nizu članova HNS-a, koji su dali podršku Damiru Bajsu nezavisnom kandidatu za župana i Antunu Korušecu nezavisnom kandidatu za gradonačelnika.

I ovoga puta Damir Bajs je kratko i jasno predstavio svoj program, čije su glavne okosnice: gospodarstvo, zapošljavanje i poljoprivreda. Bajs je rekao: – Moramo napraviti promjene. Tempo koji ćemo nametnuti bit će jak i dio stare garniture će morati otići. Ja neću žaliti za promjenama koje su nužne u županiji. Županija se mora pripremiti za fondove Europske unije. Prvi potez koji ću napraviti kao župan je rebalans proračuna, kako bih omogućio gospodarstvenicima da zajedno sa Županijom naprave program za prijavu programa na fondove EU. Sada toga nema, nema potpore Županije. Nema niti jednog jedinog projekta iz poljoprivrede koji je prijavljen i koji će biti otvoren 1. srpnja.2013. godine. Trebat će nam potpora Ministarstva gospodarstva i, naravno, potpora Ministarstva graditeljstva, istaknuo je Bajs i dodao da se sve može kada imate dobar plan i program.

U svojoj podršci ministrica Anka Mrak-Taritaš je rekla: – Dolazim kao ministrica, kao članica predsjedništva HNS-a, a za ovom govornicom govorim kao rođena Bjelovarčanka, čija obitelj živi i radi u Bjelovaru. Kao rođena Bjelovarčanka podržavam kandidaturu gradonačelnika Antuna Korušeca i kandidaturu Damira Bajsa. Razgovarala sam sa sadašnjim i budućim gradonačelnikom o svim projektima koji su realizirani i oni koji su u tijeku. Za dobrog gradonačelnika je da svoj dobar put nastavi dalje, ali ono što je najbitnije je podrška Damiru Bajsu za župana. On je već pokazao da je bio odličan župan, odličan ministar i ono što je najvažnije, rekao je: „Ja sutra mogu početi raditi.” Dakle Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija imaju velike prednosti i to gradonačelnika koji nastavlja raditi na projektima koji su započeti i prednost župana koji zna što hoće i zna način na koji do toga može doći.

Ministrica je također istaknula da grad Bjelovar s legalizacijom objekata stoji odlično, ali zato županija ne stoji baš dobro. Dolaskom Damira Bajsa za župana svi projekti iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su u interesu županije dobit će maksimalnu podršku u našem Ministarstvu graditeljstva.

Na kraju je ministrica posebno naglasila: – Podržavam izbor ovih dvoje ljudi, za koje ja kao Bjelovarčanka smatram da su najbolji izbor za ovaj grad i ovu županiju, a to je gospodin Antun Korušec kao budući gradonačelnik i gospodin Bajs, koji će zasigurno, kad sljedeći put dođem, biti župan Bjelovarsko-bilogorske županije.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.