02. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Andrej Plenković posjetio Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković susreo se s povjerenikom HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Slavkom Prišćanom i potpredsjednikom HDZ-a Marijanom Conerom te nizom drugih stranačkih kolega iz Bjelovara i županije.

Sastao se i sa županom Damirom Bajsom s kojim je razgovarao o gospodarskoj i socijalnoj situaciji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te razvoju poljoprivrede i poduzetništva, kao i korištenju europskih fondova.

Posjetio je tvrtku ‘Gala” koja se bavi proizvodnjom jaja, a bila je izuzetno uspješna u korištenju europskih sredstava iz programa IPARD za modernizaciju proizvodnih kapaciteta u skladu s pravilima EU.

Nakon radnog dijela održao je i posjećeno predavanje o aktualnoj situaciji u EU uoči europskih izbora u svibnju.

Kao član Odbora za proračun Europskog parlamenta istaknuo je kako Hrvatska u proračunskom okviru EU u narednih 7 godina ima na raspolaganju 85 milijardi kuna, što iznosi dvije trećine jednogodišnjeg hrvatskog proračuna. Upravo taj novac treba biti prava dodatna vrijednost nacionalnom razvoju i investicijski zamašnjak u situaciji kad država nema dovoljno novca u svom proračunu za pokretanje gospodarastva.

Povezani članci

newsend_hgk