26. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Alarmantno stanje bjelovarskog gospodarstva

Potaknuti novinskim napisima i informacijama od strane građana o stanju tvrtke Elektrometal, jedne od perjanica bjelovarskog gospodarstva, odlučili smo reagirati prije nego što bude prekasno. Pet do 12 za bjelovarsko gospodarstvo očito je odavno prošlo i bilo bi tragično da nakon niza tvrtki koje su nekada zapošljavale ljude u Bjelovaru, proizvodile i stvarale, poput Tome Vinkovića, TAD-a, Tehnike, Koopexporta, mirno gledamo kako i one preostale srljaju u provaliju propasti.

Naime, građani su već upoznati s opasnošću koja prijeti tvrtki Česma koja je već otpustila dio radnika, te RŽV Bjelovar za kojeg se ne zna kakva će ga sudbina snaći, a niti u bjelovarskom Elektrometalu situacija nije ružičasta. Spominje se 10-dnevno kašnjenje plaća i blokirani račun Elektrometala, a uzimajući u obzir činjenicu da je grad Bjelovar s 24% dionica jedan od većih suvlasnika Elektrometala, smatramo da postoji i odgovornost vladajućih u Bjelovaru da pomognu posrnulom bjelovarskom divu.

O ovih nekoliko tvrtki koje smo naveli na indirektan način ovisi preko 1000 naših građana, one pune gradski proračun, a ne moramo niti govoriti koliko utječu na potrošnju u Bjelovaru, na razvoj malog poduzetništva i standard naših građana. Isto tako, obzirom da je račun Elektrometala blokiran, a da je Elektrometal glavni distributer plina za naš grad, smatramo da građani trebaju znati kakva je stvarna situacija u Elektrometalu i da li je opskrba plinom sigurna u nadolazećem jesenskom i zimskom periodu.

Iz navedenih razloga bjelovarski HSLS poziva gradonačelnika Korušeca da zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Bjelovara g. Maletićem, u što skorijem roku, uvažavajući ozbiljnost situacije, dogovori i predsjednik vijeća sazove tematsku sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se otvoreno raspravili problemi bjelovarskog gospodarstva te da se pokušaju pronaći mjere i napravi sve što se može od strane vladajućih u gradu Bjelovaru da se ublaže efekti recesije i pomogne našim tvrtkama.

Vrijeme je da se političari vrate s godišnjih odmora i suoče s problemima kako se ne bi za nekoliko godina – opet, još jednom – čudili gdje su nestale bjelovarske firme.

Povezani članci

newsend_hgk