28. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Aktualna politička situacija u RH s osvrtom na lokalne izbore 2013. godine

23. listopada 2012.godine Boris Blažeković, saborski zastupnik i voditelj Političke akademije HNS-a održao je tiskovnu konferenciju na temu “Aktualna politička situacija u RH s osvrtom na lokalne izbore 2013. godine”.

– Još smo u fazi pospremanja države, rekao je na konferenciji za novinare županijskog HNS-a saborski zastupnik i voditelj Akademije te stranke, Boris Blažeković. Naglasio je kako Vlada, iako je na vlast došla spremna, nije znala što će zateći, a tu se ne radi samo o ekonomskim dubiozama, već i fluidnoj regulativi zbog koje su brzo morali donijeti cijeli niz zakona. Na pitanje kada se mogu očekivati prvi rezultati Vladine politike i kada građani mogu očekivati bolji život, Blažeković odgovara: “Neke stvari u roku od osam godina, neke stvari u roku od mjesec dana, neke stvari u roku od šest mjeseci. To da bi građani osjetili, vidljivo će biti sigurno početkom iduće godine, do proljeća će biti vidljivo. No, kad ćemo mi to stvarno osjetiti – ja ne vjerujem da će to biti prije iduće jeseni, da će se dići standard.”

HNS-ovci se ipak nadaju da će oni i prije jeseni, točnije u svibnju, postići dobre rezultate na lokalnim izborima i osvojiti više mandata nego 2009. Preporuka je da gdje god mogu na izbore idu u koaliciji s Kukuriku partnerima, no to nije obvezno. Županijski narodnjaci su, rekao je njihov šef Marijan Dautanac, suradnju s HSU-om već dogovorili dok se sa SDP-om još razgovara. Na pitanje hoće li HNS-ov kandidat za župana biti Damir Bajs, Dautanac nije dao jasan odgovor, samo je naglasio da će sigurno ići s onim koji jamči pobjedu.

Povezani članci

newsend_hgk