Crosst.hr

Akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi

orah daruvar 2015 1

Da su daruvarčani i daruvarčanke zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja što se tiče dijabetesa i krvnog tlaka, utvrdili su ovog vikenda članovi i članice Gradske organizacije ORaH-a Daruvar, a ovu priliku iskoristilo je 200-tinjak građana i građanki.

Izuzev dva slučaja visoke razine šećera u krvi, ostali se mogu pohvaliti rezultatima unutar referentnih vrijednosti pa su se stoga počastili kolačima i vinom na ORaH-ovom štandu „Mali zeleni“. Osim konzumacije domaćih kolača i vina, članovi i članice daruvarskog ORaH-a podijelili su okupljenim građanima 300 proljetnih sadnica povrća.

Tijekom druženja s građanima na prepunom daruvarskom Trgu kralja Tomislava, ORaH-ovci su predstavili svojim sugrađanima osnove ORaH-ovih sektorskih politika te najavili nadolazeće aktivnosti na regionalnom i nacionalnom nivou.

Prikupljajući potpise podrške akcijama koje organizira ORaH na državnom nivou, među kojima je i ona, trenutno vrlo aktualna, pod nazivom „Reci NE bušenju u Jadranu, reci DA održivom razvoju Hrvatske“, daruvarčani su se pridružili nacionalnoj kampanji ORaH-a kojom se traži od Vlade RH da poništi dodijeljene dozvole za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u Jadranu, utvrdi odgovornost ministra gospodarstva, da poštuje Ustav koji građanima jamči pravo na zdrav okoliš, kao i hrvatske zakone i međunarodne propise i konvencije (Aarhušku konvenciju – pravo na pristup informacijama), da izradi Strategiju upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem te omogući građanima RH otvoreno i nepristrano izjašnjavanje o budućnosti hrvatskih otoka i priobalja.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.