Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Akcija HSLS-a za Dan planete Zemlje

hsls mladi zelena akcija 1

Mladi HSLS-a ogranak Bjelovar, u subotu 22. travnja 2012. obilježili su Dan planeta Zemlje u Trojstvenom Markovcu, Spomen područje Lug. Akcija se održala u suradnji sa ŠRD „Bjelovacka“ i MO Trojstveni Markovac.

Mladi HSLS-a ovom prigodom očistili su područje šume Lug te područje oko ribnjaka. Namjera ove akcije bila je skrenuti pažnju građanima na problem divljih odlagališta smeća te potaknuti ljude da više poštuju prirodu i okoliš na našem planetu. Mladi HSLS-a nadaju se da će i ostali građani potaknuti njihovim primjerom u svome kraju odvojiti malo vremena te pridonijeti očuvanju prirode.

Predsjednik MO Trojstveni Markovac Nino Balen zahvalio se Mladima HSLS-a Bjelovar što su za lokaciju čišćenja odabrali područje Lug kao mjesto svojih aktivnosti te se nada da će uspješna suradnja biti nastavljena drugim projektima i na drugim lokacijama na području Mjesnog odbora. Posebno mu je drago što je odabrana šuma Lug koja je zapuštena i onečišćena jer taj prostor nitko ne čisti redovito. Istaknuo je ovom prilikom da su zadnji redoviti korisnici, članovi Paintball kulba Sjene redovito održavali i čistili teren.

Pročitajte još