27. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Akcija HSLS-a „Putuj pametnije, živi kvalitetnije“

U subotu prije podne članovi HSLS-a i njihovi simpatizeri upriličili su kratku biciklijadu kao miran prosvjed protiv lošeg stanja na biciklističkim stazama u gradu.

Oni su okićeni žutim balonima gurali bicikle od male čitaonice na Šetalištu dr. Ivše Lebovića preko korza do fontane na Kvaternikovom trgu kako bi skrenuli pozornost građana na činjenicu kako je promet za bicikle u gradu gotovo neorganiziran.

U letcima koje su dijelili prolaznicima predlažu planiranje biciklističkog prometa u gradu u okviru opće strategije razvoja gradskog prometa te sredstva i poteze koje valja povući kako bi do toga došlo.

– Ovo je protestno-edukativna akcija koju provodimo jer smo nezadovoljni brojem staza u gradu i njihovim stanjem. Tražimo izradu idejnog projekta koji se već dulje vremena ne pojavljuje, a bez kojeg je promet biciklima kroz neke dijelove grada onemogućen. Mi imamo neke biciklističke staze, ali su nekvalitetne i nisu dobro označene – rekao je predstavnik HSLS-a novinarima.hsls_bicikli_2012_4.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij”/>

Povezani članci

newsend_hgk