Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

7.6.2011. – SDP: Novo županijsko zaduženje

070611 sdp

Zaduženje od osam milijuna kuna Županijske uprave za ceste, bila je tema konferenciji za novinare županijskih SDP-ovaca. Nije vrijeme za nova zaduženja, kazao je Miro Kolić, pogotovo kada se uzme u obzir da ŽUC ima već 30 milijuna kredita. Kolić je također naglasio da oni nemaju ništa protiv novih cesta, ali ne želi da dugove vraćaju njihova djeca i unuci.

Ne zna se i je li kredit namijenjen za nove ceste, kazao je Kolić te dodao: – Bilo bi pošteno i ljudski reći izgradit ćemo tu i tu dionicu, tu i tu cestu, taj i taj most ili jednostavno taj i taj pružni prijelaz ili nešto slično tome. Tako nešto nismo čuli pa je moguće, ističe Kolić, da se pokrpaju stare rupe ili će raznoraznim financijskim ne makinacijama, nego zakonom dozvoljenim sredstvima prebacivati sredstva od jednoga do drugoga, a nakon tri do pet godina jednostavno će se izgubiti trag za što su sredstva bila namijenjena, istaknuo je Kolić.

Vedran Babić je rekao: – Nepoznato je na koji rok se diže kredit, s kojom kamatom, ali ni tko je jamac kao ni tko će ga platiti.

Stoga je vrijeme da se prestane sa zaduživanjem poručuju iz SDP-a, što pokazuju i podaci Svjetske mreže UN-a za razvoj koja je izradila regionalni indeks konkurentnosti Republike Hrvatske, a prema kojem je Bjelovarsko-bilogorska županija na samom dnu, istaknuo je predsjednik županijskog SDP-a, Vedran Babić.

Babić se dotaknuo i drugih problema u našoj županiji, kazavši: – Zadnja smo županja u onih pet-šest po vladavini prava, po demografiji jer se očekuje i manji broj stanovnika po zadnjem popisu, loše su nam zdravstvene usluge te, naravno, obrazovanje mladih ljudi jer već dvije godine ne dajemo nikakve stipendije, a mi nastavljamo i dalje lupati po svojem.

Ono u čemu naša županija prednjači, odnosno na vrhu je, a to su ovrhe na nekretnine građana.

Stoga SDP-ovci postavljaju pitanje županijskim vlastima – kako misle taj trend zaustaviti.

Pročitajte još