Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

23.3.2011. – Za zamjenika župana iz SDP-a nema zaduženja

230311 sdp lukic press

Konferenciju za novinare organizirali su čelnici SDP-a u srijedu kako bi se osvrnuli na napade HSS-a na SDP-ovog člana Sašu Lukića. Prema riječima Vedrana Babića, predsjednika županijske organizacije SDP-a, sve se dogodilo zato što je Saša Lukić rekao da je stanje u županiji loše, budući da nezaposlenost raste, a prema indeksu razvijenosti tek smo četvrti odostraga od 21!

Na konferenciji je rečeno i da do sada nisu reagirali na napad jer su čekali tonski zapis sa sjednice županijske skupštine; budući da ga nisu dobili do danas, odlučili su sazvati konferenciju za novinare.

– Revizija koja je izvršena u Bjelovarskom sajmu d.o.o. koje je u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara pokazala je brojne nepravilnosti učinjene u radu tog društva. Tvrtka koja ne može funkcionirati bez pomoći iz županijskoga proračuna naokolo dijeli novac sportskim klubovima i udrugama. Također je nevjerojatan plan rada Športsko-rekreacijskog centra Kukavica koji je napisan na tri stranice s ogromnim fontom, a u kojem stoji da će ostvariti prihod od 500.000,00 kn za što bi valjalo ostvariti 10.000 noćenja! To je malo vjerojatno – rekao je Vedran Babić okupljenim novinarima.

O pokušaju da ga se diskreditira na sjednici županijske skupštine govorio je Saša Lukić, koji je rekao da on nikada nije bio manjinski predstavnik, već je od početka bio na SDP-ovoj listi. – Mi iz SDP-a smo bili za to da se svima smanje plaće proporcionalno, a ne da za 1.500,00 kn plaću smanje i onima koji imaju 5.000.00 kn i onima koji imaju 15.000,00 kn! Vlahovićev ispad nije bio prvi ni jedini na toj skupštini. On je prošle godine u Mađarskoj otišao sa prezentacije zbog Tomsonovog DVD-a. Mi smo Mađarske prijatelje ugostili u uzvratnom posjetu našoj županiji kako dolikuje – rekao je Saša Lukić, koji zahvaljujući lošem odnosu sa županom Miroslavom Čačijom, kao jedan od njegovih zamjenika više ne dobiva nikakve zadatke.

Lukić je na konferenciji rekao kako ni ne očekuje da bude glavni zamjenik župana, ali je skroz čudno da odjednom nema nikakvih zaduženja jer posla ima na pretek!

(Tekst i fotografija: Senka Budimir)

Pročitajte još