Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

15.6.2011. – SDP-ova analiza dvogodišnjeg rada Grada Bjelovara

150611 sdp

Svoje nezadovoljstvo radom Gradske uprave Grada Bjelovara na konferenciji za novinare održanoj u srijedu iskazali su predstavnici SDP-a rekavši da takvo mišljenje u anketi koju je proveo Forum mladih SDP-a iskazuje i većina građana.

– Glasni smo i postavljamo pitanja koja se ne sviđaju mnogima na Gradskim vijećima. Rebalansa proračuna nema ako se gradska kasa ne puni kako je predviđeno. Sve što je ova vlast uspjela u posljednje vrijeme je povećati svoje plaće! Vijeća se svode na glasanje za otpis i namirenja dugova za čije nastajanje nitko ne odgovara. Dugovi o kojima je riječ nastali su nečijim nemarom ili propustom, ali za to nitko ne odgovara. Kad postavimo to pitanje, odgovaraju nam da ne bi sad o tome, o tome će se kasnije i slično što je neprihvatljivo. Na brojna pitanja koja postavljamo tijekom aktualnog sata u Gradskom vijeću najčešće dobivamo polovične ili nikakve odgovore – rekla je u srijedu Vanja Posavac.

SDP iz tog razloga nije glasao za otpis komunalnih dugova, a smatraju da je žalosno što je izgubljeno toliko sporova za koje grad sada mora platiti. Vodstvo SDP-a ima strategiju gospodarskog razvoja kao i program preustroja gradske uprave na način da ona služi građanima. Da bi tu strategiju mogli pretvoriti u djelo, potruditi će se preuzeti vlast na način da građani prepoznaju njihov program i glasaju za njega na sljedećim izborima.

(Tekst i fotografija: Senka Budimir)

Pročitajte još