Crosst.hr

Zubni implantati s doživotnim jamstvom

650x500 slika

Osim što su nezamjenjiv dio estetske stomatologije, zubni implantati najvjernije oponašaju izgleda i funkciju prirodnih zuba.

Osim što su nezamjenjiv dio estetske stomatologije, zubni implantati najvjernije oponašaju izgleda i funkciju prirodnih zuba. Trajnost implantanta je doživotna uz redovite posjete stomatologu i održavanje njihove higijene. Kao i kod prirodnih zubi. No, ugradnju implantata najbolje je povjeriti onima koji svoj posao rade sa strašću – baš kao Ordinacija dentalne medicine Renata Ostojić. A zašto otići baš njima po novi osmjeh otkriti ćemo Vam u intervjuu s doktoricom Renatom Ostojić.

Više o ovoj temi saznali smo u razgovoru s doktoricom.

Dr. Renata Ostojić diplomirala je na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu 1995. godine, te nakon toga kontinuirano radi na edukaciji s posebnim naglaskom na protetiku i implantologiju. Privatnu praksu otvara 2005. godine zaposlivši tim mladih educiranih, ambicioznih doktora koji zajedno s njom rastu i 2011. godine prerastaju u praksu koja objedinjuje Stomatološku ordinaciju i Dental centar Ostojić s pet suvremeno opremljenih ordinacija. Trenutno pohađa postdiplomski specijalistički studij iz Dentalne implantologije na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu.

Što su zapravo zubni implantati?

Svaki zub koji nedostaje treba nadoknaditi zbog očuvanja funkcije i cjelovitosti usne šupljine, a zubni implantati su najbolji način da bez brušenja okolnih zuba vratite izgubljene zube. Implantat je titanski vijak koji se ugrađuje u kost, te služi kao zamjena izgubljenom zubu. Titan se koristi radi svoje biokompatibilnosti te mogućnosti sraštanja s pacijentovom kosti. Implantati su na početku implementacije u stomatološkim procesima bili zaista prava revolucija na području oralne kirurgije i stomatologije općenito.

Tko po vašem mišljenju treba zubne implantate?

Kandidati za zubne implantate su pacijenti s djelomičnim ili potpunim nedostatkom zuba. Obično se ne rade u osoba mlađih od 18 ili 20 godina. Najstariji pacijent s ugrađenim implantatima u mojoj ordinaciji imao je 84 godine. Implantati su apsolutno kontraindicirani kod pacijenata s nekontroliranim dijabetesom, pacijenata na bisfosfonatnoj terapiji osteoporoze, pacijenata s nekim autoimunim bolestima i nekim kortikosteroidnim terapijama te okorjeli pušači koji konzumiraju dvije do tri kutije dnevno.

Po kojem principu zubni implantati funkcioniraju i koja vrsta krunice se ugrađuje na implantate?

Nakon perioda oseointegracije ( 3-4 mjeseca) implantati se opterećuju protetskim suprastrukturama. To mogu biti solo krunice od metal keramike ili punog cirkona, mostovi kojima se povezuju dva ili više implantata te pokrovne proteze na lokatorima ili prečkama. U našoj ordinaciji kod potpune bezubosti vrlo često radimo polufiksne proteze na lokatorima jer su odlično rješenje kada nema dovoljno kosti za fiksne radove, a i cijenom su prihvatljiviji većini pacijenata.

Koje vrste zubnih implantata vi koristite i zašto?

U našoj ordinaciji koristimo premium implantate Astra i Nobel Biocare. To su Premium implantati od čistog titana, te ugrađujemo i one povoljnije u kategoriji Best Buy implantata – kao što je Implant Direct. Kako bismo našim pacijentima ponudili ugradnju Premium Astra implantata, omogućili smo 20% popusta na ugradnju istih, a u tijeku je i Uskršnja akcija 3+1 gdje će te za svaki teći ugrađeni implantat jedan dobiti GRATIS.

Koje su prednosti implantata u odnosu na klasične mostove i proteze?

Cilj je implantološke terapije učvrstiti implantološke radove u bezubim i djelomično bezubim čeljustima kako bi se izbjegle klasične proteze koje se vrlo teško nose te ne zadovoljavaju visoke estetske i funkcionalne norme u današnjoj stomatologiji. Također izbjegavamo brušenje zdravih zuba gdje god je o moguće.

Koliko implantati koštaju, tj. kako se određuje cijena finalnog rada?

U prvoj fazi terapije plaća se titanijski vijak koji se ugrađuje u kost pacijenta. U našoj ordinaciji naplaćujemo Implant Direct po cijeni od 2500 kn, dok je Astra implantat 3500 kn. Cijena finalnog rada ovisi o vrsti protetske konstrukcije te se izračunava na prvom pregledu uz detaljan implantoprotetski plan i CBCT analizu. Moramo naglasiti da CBCT snimku pacijenti mogu napraviti u našem CT centru u sklopu dentalne ordinacije.

Jesu li zubni implantati sigurni i trajno rješenje?

Zubni implantati su sigurno i trajno rješenje uz savršenu oralnu higijenu koja uključuje četkanje zuba, obavezan intraoralni tuš i zubni konac. Našim pacijentima preporučujemo profesionalno čišćenje zuba ( čišćenje kamenca, pjeskarenje i lasersko čišćenje) minimalno barem jednom do dva puta godišnje. Pušači spadaju u rizičnu kategoriju pacijenata zbog nikotinskih spojeva koji štetno djeluju na oralnu sluznicu i na zdravlje općenito.

Jesu li zubni implantati za mene?

Svaki pacijent koji želi ugraditi implantat svakako bi trebao obaviti BESPLATAN pregled u Dental centru Ostojić i uz pomoć detaljne CBCT analize vidjeti da li ste kandidat za implantološku terapiju. Ortopanoramski snimak za naše pacijente je besplatan, a za sve detaljne informacije i ugovaranje termina obratite nam se putem telefona na +385 1 2944 371, mobitela +385 91 546 3556.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.