Crosst.hr

Zastupnici EBB-a u Hrvatskom saboru

ebb sabor 1

Učenici Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar zajedno s učenicima iz svih krajeva lijepe naše Domovine – Tibor Kovač, Gorana Radić, Paula Bratanić, Iva Obajdin, Dubravka Markuš, Josip Fran, Leonardo Đurđević, Gordan Klasić te Renato Sabolić, sudjelovali su u održavanju Treće simulirane sjednice Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola koju je, promičući građanski odgoj, organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Tema ovogodišnje rasprave bila je sprječavanje nereda na sportskim natjecanjima. U radu sjednice sudjelovali su učenici iz 32 srednje škole, njih 151 pa je tako Sabornica nakon dugo vremena bila ispunjena do posljednjeg mjesata!

Na početku se učenicima obratio predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. Sjednici je također bila nazočna i predsjednica Ustavnoga suda, gospođa Jasna Omejec.

Simulirajući rad Hrvatskoga sabora, učenici su bili podijeljeni u klubove zastupnika koji su nosili ime proslavljenih hrvatskih sportaša, a učenici EBB-a zajedno s učenicima iz Bedekovčine, Našica, Osijeka, Pule i Zagreba činili su klub zastupnika Dražena Petrovića. Na plenarnoj sjednici, učenici-zastupnici su proveli raspravu i usvojili amandmane na postojeći Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Naš Tibor Kovač je održao izvanredan govor u kojem je istaknuo važnost korištenja društvenih mreža i Interneta radi razvijanja suradnje sportskih klubova i navijača, zbližavanja s mladim navijačima, te poboljšanja odnosa i širenja sportskog ozračja.

Simuliranu sjednicu pratili su i pozorno slušali neki od saborskih zastupnika, predstavnici Vrhovnoga suda, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ravnateljstva policije te Agencije za odgoj i obrazovanje. Komentirajući rad mladih zastupnika, izrazili su veliko zadovoljstvo te jednoglasno zaključili kako su neki od izrečenih stavova vrlo mudri te da će ih i oni sami predložiti kada bude rasprava o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.