Crosst.hr

Večer kazališta u Češkoj Obeci Bjelovar

2016 03 češkaobec 8 2

U programu sudjelovale kazališne skupine čeških beseda Garešnica, Šibovac, Golubinjak i Donji Sređani.

Zdenko Trnka, voditelj amaterskog kazališta u Češkoj Obec u subotu je rekao da društvo svake godine organizira večer kazališta. – Ove godine smo pozvali četiri skupine iz Garešnice, Donjih Sređana, Šibovca i Golubnjaka. Obično nastupamo i mi. No tradicija je da na Godišnjoj skupštini nastupa naša skupina pa smo to učinili prošlog mjeseca. Danas će se odigrati četiri predstave većinom autorska djela. Iduće subote je smotra Češkog amaterskog kazališta u Ljudevit Selu u kojem sudjeluje petnaestak čeških beseda, a najbolje će ići na republičko natjecanje.

Koliko je ova Večer kazališta zanimljiva, dokaz je i prepuna sala u prostorijama Češke Obec Bjelovar. Svi koji su došli mogli su se od srca nasmijati satiričnoj crvenkapici, te ostalim kazališnim izvedbama.
Osim članova Češke Obec bili su tu i dragi gosti koji redovito posjećuju događaje ovog vrlo aktivnog manjinskog društva.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.