Crosst.hr

U Bjelovaru predstavljene knjige Tuđmanov arhiv

tudjmanov arhiv 1

Objedinjena korespondencija prvog hrvatskog predsjednika u šest svezaka “Tuđmanov arhiv” te zbirka dokumenata “HDZ od osnutka do Prvog općeg sabora” u utorak navečer su, u organizaciji bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a, predstavljeni u polivalentnoj dvorani hotela „Central“ u Bjelovaru.

Knjige su predstavili prof.dr.sc. Zdravko Tomac, dr.sc. Ante Nazor, prof. Mate Kovačević, moderator književne večeri bio je Mate Ćurak.

U ime domaćina goste su pozdravili predsjednik gradskog odbora HDZ-a Ante Brkljačić i predsjednik županijskog odbora HDZ-a mr.sc. Miro Totgergeli koji je tom prigodom rekao kako se u ovim knjigama nalaze važne povijesne činjenice s kojima sada više nije moguće manipulirati i koje predstavljaju temelj na kojem moramo graditi svoju budućnost.

“Tuđmanov arhiv” je zbirka od šest svezaka u kojoj je na 3604 stranice objedinjena korespondencija prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana od 1990. do 1999. godine.

Zbirka je to koja nudi veliki broj do sada nepoznatih dokumenata koji su u vrijeme nastanka oblikovali političke događaje na ovim prostorima i određivali budućnost Hrvatske – složni su bili predstavljači.

Ante Nazor posebno je istaknuo da se iz ove zbirke dokumenata može jasno vidjeti uloga Hrvatske u ratu u BiH, a to sigurno nije bila nikakva agresija, nego upravo suprotno – zaključio je Nazor.

Prof.dr.sc. Zdravko Tomac rekao je kako su “Ove knjige upravo stoga važne jer predstavljaju istinu o Tuđmanu koja ruši sve optužbe protiv njega.”

Na kraju predstavljanja nazočnima se obratio i nacionalni potpredsjednik HDZ-a Marijan Coner koji je istaknuo važnost pisanja istine o našoj novijoj povijesti.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.