Crosst.hr

U Bjelovaru održana promocija filma ‘Oteto djetinjstvo’

xnIDfqcK 179983 2

Film „Oteto djetinjstvo“ govori o teškom životnom putu djece izbjeglica iz Rame tijekom Drugog svjetskog rata na prehrani u Zagrebu i okolici.

Pod pokroviteljstvom grada Bjelovara i Ramske zajednice Bjelovar sinoć je u Kulturno multimedijalnom centru u Bjelovaru održana promocija filma „Oteto djetinjstvo“.

O filmu su govorili:

– Prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta
– Don Pavo Crnjac, scenarist i redatelj
– Šimun Babić, predsjednik Ramske zajednice Zagreb

Moderator je bio mr. sc. Mišo Faletar.

Film „Oteto djetinjstvo“ govori o teškom životnom putu djece izbjeglica iz Rame tijekom Drugog svjetskog rata na prehrani u Zagrebu i okolici.

Film je vrijedno i originalno svjedočanstvo koje od zaborava „trga“ potresne priče više stotina ramskih ljudi koji su u ratnoj oluji 1942. i 1943. godine kao malodobna djeca bili prinuđeni napustiti rodni dom te se rasuti diljem tadašnjeg svijeta. Mnogi su se od njih poslije rata vratili svojim domovima, a znatan dio ostao je u domovima kod novih obitelji po kontinentalnoj Hrvatskoj.

Tekst: rama-prozor.info
Foto: Mišo Faletar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.