Crosst.hr

Svečana dodjela nagrada povodom završetka likovno literarnog natječaja “Voda, šuma, proljeće i

2015 DrustvoNasa Djeca natjecaj 5

Povodom Svjetskog dana šuma i voda, te prvog dana proljeća Društvo Naša djeca Bjelovar objavilo je likovno-literarni natječaj „Voda, šuma, proljeće i mi“. Natječaj je završio 15.travnja 2015. godine.

Pristiglo je mnoštvo likovnih i literarnih radova, čiji su autori djeca vrtićke, predškolske i školske dobi. Sponzor natječaja bila je Školska knjiga. Nagrađena su tri likovna ostvaraja dječjih vrtića, tri likovna ostvaraja osnovnih škola i dva literarna ostvaraja osnovnih škola, te jedan skupni literarni ostvaraj dječjeg vrtića. Osim prigodnih nagrada, autori i mentori nagrađenih radova dobili su zahvalnice i priznanja. Svečana dodjela nagrada i izložba dječjih ostvaraja održala se 24. travnja 2015. godine u predvorju Doma za umirovljenike Vita Nova, čiji su djelatnici mališane počastili napitkom i grickalicama. Ovim natječajem, uz suradnju i potporu osnovnih škola i dječjih vrtića, osim kreativnog stvaralaštva, željeli smo potaknuti djecu na ekološko promišljanje i jačanje ekološke svijesti, očuvanje prirode i njenih ljepota, kao i očuvanje planete Zemlja. S obzirom da je tema natječaja, vezana uz ekologiju, našim domaćinima uručili smo mali znak pažnje, za čiju smo izradu reciklirali plastične boce i izradili šarene eko cvjetiće.

Rezultati natječaja:

LIKOVNI RADOVI:
• JAN VUSIĆ, DV CICIBAN, mentor: Kristina Kunjušić Fučijaš
• PATRIK KRVAJICA, DV PINOKIO, mentor: Ivana Duduković
• MARTINA PULJKO, DV OSMIJEH, mentor: Jelena Rukavina
• ADRIAN KOVAČIĆ, IV. OŠ BJELOVAR, mentor: Slavica Turniški
• LEON TOMAC, PO ĆURLOVAC, mentor: Adica Šimatović
• HELENA MANOJLOVIĆ, OŠ ROVIŠĆE; mentor: Renata Koprivnjak
• ANITA SRBLJINOVIĆ, V. OŠ BJELOVAR, mentor: Mira Kovač

LITERARNI RADOVI:
• JOSIPA KLOBUČAR, OŠ SLAVKA KOLARA, HERCEGOVAC, mentor: Dijana Lacković
• PATRIK SABLJAK, III. OŠ BJELOVAR, mentor: Nataša Brekalo

SKUPNA SLIKOPRIČA, DV CICIBAN, mentori: Monika Pleskalt i Dijana Rajković

Organizatori: Društvo Naša djeca Bjelovar
Tekst i foto: Sanja Vranješević, volonterka DND-a Bjelovar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.