Crosst.hr

Slavimo s eTwinningom

2015 eTwinning 13

10. rođendan eTwinninga danas je svečano obilježen u I. osnovnoj školi Bjelovar. Istovremeno se slavilo diljem Europe i šire. eTwinning škole slavile su deset godina eTwinninga pokazavši pri tome svoju kreativnost, maštu i znanje jer je svaka škola na svoj način slavila s eTwinningom!

eTwinning je pokrenut u siječnju 2005. na inicijativu Europske komisije. Cilj osnivanja eTwinninga bio je ohrabriti škole u Europi da postanu partneri u projektima, koristeći različite oblike informacijsko-komunikacijske tehnologije i potaknuti ih na međunarodnu suradnju kojom svojoj školi osiguravaju europsku dodanu vrijednost.
Nakon 10 godina, eTwinning je postao najveća online zajednica škola u Europi, s više od 300 000 registriranih djelatnika iz 140 000 vrtića i škola koji realiziraju više od 41.000 projekata.
Danas u cijeloj Europi i šire eTwinneri slave 10. rođendan eTwinninga. Slavlju smo se priključili i mi!
Vrijedne eTwinning učiteljice Nataša Ljubić Klemše eTwinning ambasadorica, Martina Supančić i Helena Gustović Ljubić pripremile su izložbu povodom eTwinninga koja je danas svečano otvorena za javnost te program i slavlje u kojem su sudjelovali eTwinning učenici 4.c, 4.a, 6.c, 7.c i 7.b razreda. Pridružili su nam se i učenici 1.b i 4.b razreda.
Učenici su izradili human logo eTwinning srca i riječ eTwinning te su svojim tijelima ispisali brojku 10.
Bilo je veselo, razigrano, raspjevano i slatko, a najveće oduševljenje izazvala je rođendanska eTwinning torta!

U našoj školi imamo prvu generaciju eTwinning učenika, učenika 4.c učiteljice Nataše Ljubić Klemše, koji su odrasli, učili prva slova i prve brojke uz eTwinning. Vrlo smo ponosni jer smo eTwinning zajednicu prošli i uključili još puno učenika naše škole u eTwinning.
U narednim godinama želimo da se eTwinning zajednici priključi još puno učenika i učitelja i da svi zajedno radimo iznimne europske projekte.

eTwinning ambasadorica mr. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica;
Martina Supančić, dipl. učiteljica;
Helena Gustović Ljubić, dipl. učiteljica

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.