Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Proljetnom izložbom radova Ratni veterani nastavili svoj projekt

2015 ratnici svjetla 2

BJELOVAR – Na samom početku ovoga proljeća Udruga Hrvatski ratni veterani po osmi je put predstavljala svoj projekt „Ratnici u miru”.

Tako je tijekom četiri sajmena dana, od 19. – 22. ožujka, petnaest sudionika iz projekta „Ratnici u miru” ponovo pokazalo svoje radove od drveta, keramike i metala. Pokazali su umijeće izrade minijaturnog namještaja za djecu, duborez u drvetu, pirografiju i druge razne tehnike s drvetom te proizvode izrađene kovanjem metala i izvedenim kombinacijama. Neizostavna su bila i raznovrsnim tehnikama ukrašena uskrsna jaja. Nije izostavljen ni kulturni segment izložbe, pa se na štandu ratnih veterana moglo naći i zanimljivih i rijetkih knjiga iz raznih područja književnosti i stručne literature.

Stožerni je dio ovog projekta ručni rad i radno okupacijska terapija koja svake godine okuplja sve veći broj ratnih veterana i članova obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Predsjednik udruge, Nenad Šantalab, koji je ovaj projekt i osmislio, tom je zgodom izjavio kako je to jedan od dosad najuspješnijih projekata ove bjelovarske Udruge, koja okuplja članove iz svih krajeva Hrvatske ali i nekih europskih zemlja. Samo u projektu „Ratnici u miru” trenutno djeluje 60 sudionika od kojih je 32 branitelja, 16 ratnih vojnih invalida i 12 članova braniteljskih obitelji od kojih je i osam žena. Sljedeća skupna izložba očekuje se u lipnju ove godine u više različitih mjesta, a pojedinačni nastupi članova odvijaju se skoro svakog mjeseca na raznim etno sajmovima i sličnim zbivanjima širom Hrvatske.

Pročitajte još