Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Predstavljena zbirka sabranih pjesama Uspavanka od sjećanja

slaven grdjevac 2014 1

U ponedjeljak je pred brojnim gostima i uzvanicima u Domu kulture u Velikom Grđevcu na božićnom domjenku koji je organizirala Općina Veliki Grđevac predstavljena knjiga sabranih pjesama „Uspavanka od sjećanja“ bjelovarskog pjesnika Slavena Klobučara.

Na božićnom domjenku nastupili su: Pjevački zbor Matice umirovljenika Veliki Grđevac, Kulturno-umjetničko društvo Veliki Grđevac, Kućni teatar „Škripzikl“ s Romanom Dautancem te pjesnik i pisac Slaven Klobučar.

Predstavljajući djelo Slavena Klobučara, o njemu je uime organizatora nekoliko prigodnih riječi izrekao Drago Trošćan. On je istaknuo biografske i bibliografske podatke o pjesniku te pročitao tekst iz same knjige „Uspavanka od sjećanja“, koji je napisala pjesnikinja Javorka Pangerčić.

Slaven Klobučar zahvalio je na uspješnoj suradnji s općinom Veliki Grđevac, načelnikom Marijanom Dautancem, zamjenikom načelnika Marijanom Petkom te Dragom Trošćanom: – Danas mi je pripala osobita čast da upravo iz Velikog Grđevca počnem predstavljanje svoje druge knjige pjesama „Uspavanka od sjećanja“. I ne veže me samo s vašim mjestom dugogodišnja uspješna suradnja kao člana Kluba bjelovarskih književnika, već je poveznica i naš pisac Mato Lovrak. On je napisao najpoznatiji dječji roman „Vlak u snijegu“, a moje mjesto Tomaš poslužilo je filmskoj ekipi za snimanje istoimena filma. Upravo zato još sam radosniji što i dalje gradimo mostove prijateljstva i suradnje i upravo zato u ovo predblagdansko vrijeme ovdje promoviram zbirku.

U nastavku programa Klobučar je govorio o tehničkim detaljima knjige. Istaknuo je kako se u njoj nalazi 57 pjesama podijeljenih u 7 cjelina. Fotografije u knjizi napravila je bjelovarska pjesnikinja Javorka Pangerčić. Ona je također napisala i kratak osvrt. Predgovor knjizi napisao je Mato Ćurak, pročelnik Vijeća ogranaka Matice hrvatske BBŽ-a koji je i sam bio nazočan u Velikom Grđevcu na predstavljanju.

Pročitavši nekoliko pjesama te govoreći o poeziji i njezinom utjecaju na svakoga od nas, Slaven Klobučar završio je prvo predstavljanje svoje knjige, a druženje se nastavilo još dugo u noć.

Mato Ćurak

Pročitajte još