Crosst.hr

Predstavljen 14. ljetopis Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar

2015 ljetopis eib7

Prisjećanje na lijepe trenutke školske godine 2014./2015.

U knjižnici četiriju srednjih škola u četvrtak 19. ožujka je predstavljen 14. ljetopis Ekonomske i birotehničke škole. Promociji Ljetopisa odazvali su se bivši profesori, bivši učenici, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i sponzori. Učenici-glazbenici od kojih neki pohađaju opće predmete upravo u ovoj školi priredili su mali glazbeni program. Tako je kvartet Glazbene škole Vatroslava Lisinskog odsvirao djelo Fantasia koje je napisao A. Banchieri, a učenica Ivančica Futač iz 3.b razreda recitirala je „Obračun s učiteljicom” pjesnikinje Slavice Frajtić.
S ponosom o 14. ljetopisu govorio je Vojislav Kranželić, ravnatelj škole, a Ljetopis je predstavila Dubravka Granić Rožman koja je govorila o njegovim osnovnim značajkama te poglavljima u kojima je opisan čitav život školske godine 2014./2015. Ekonomske i birotehničke škole – od sudjelovanja u zelenoj čistki, posjeti predsjedniku države, sudjelovanju na Lidranu i odlasku u kazalište, te odlasku na maturalna putovanja. U Ljetopisu su i fotografije cijelih razreda. Uslijedio je ostatak prigodnog programa, a zaslužnima su podijeljena i priznanja. Za svakog učenika iz ove škole ovaj bi Ljetopis mogao biti lijepa uspomena na školsku godinu koju opisuje. Tek nakon 20-tak i više godina, sa distance od prohujalih vremena bit će zanimljivo ponovno prelistavati uspomene i gledati lica prijatelja i profesora s kojima su provodili veliki dio vremena dijeleći brige, radosti, tuge i pobjede.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.