Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

2015 Plasticni cepovi lijekovi 1

Skupljaju čepove, surađuju sa srednjom školom i prijavljuju se na EU projekte.

Dječji vrtić Pčelica Čazma, na poziv DND-a Čazma, uključio se s roditeljima u skupljanju plastičnih čepova, pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.
Riječ je o ekološkoj i humanitarnoj akciji u kojoj se pomaže Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

Nastavlja se suradnja čazmanskoga dječjeg vrtića sa Srednjom školom Čazma. Nakon što su vrijedne učenice oslikale zid na ulazu vrtićke zgrade, sada već studentice, posjetile su ih i sa srednjoškolskom dramskom skupinom i održale predstavu “Miševi i mačke naglavačke”, na radost i veselje vrtićkih mališana. Predstavu je gledalo 90-tak djece s odgojiteljicama, a nakon toga dogovorili su i gostovanje u popodnevnim satima, za djecu koja pohađaju program predškole.

Dječji vrtić Pčelica, u suradnji s konzultantskom tvrtkom Edintra Consulting prijavio je projekt „Mobilnost osoblja predškolskog odgoja „Erasmus + KA1““.
Rezultati o prolasku projekta znat će se potkraj svibnja ove godine.
Ukoliko projekt odobri Europska komisija, četiri djelatnice Dječjeg vrtića „Pčelica“ ići će na stručno usavršavanje u Španjolsku, u Dječji vrtić „Pčelica“ u Sevilli.
Cilj je ojačavanje stručnih potencijala, s naglaskom na razvijanju vještina i kompetencija djece od njihove najranije dobi. Stečena znanja primijenit će u praktičnom radu s djecom i roditeljima te o tome informirati javnost.
Glavne teme tog stručnog usavršavanja bit će ekologija – zaštita okoliša, zdrava prehrana djece te glazbeni i tjelesni odgoj.

Pročitajte još