Crosst.hr

Održano tradicionalno Vugrovečko Miholje

2015 10 vugrovec 1

U Vugrovcu Donjem već tradicionalno se održava „Vugrovečko Miholje“u organizaciji KUD-a „Dragutin Domjanić“ Vugrovec koje se ove godine održavalo od 28. rujna do 04. listopada 2015. godine. Na njoj su sudjelovali folklorne skupine koje njeguju i prikazuju svoju zavičajnu folklornu baštinu iz Hrvatske,Makedonije i Mađarske.

Kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije 03. listopada u subotu predstavio je i KUU „ Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača dječja folklorna skupina kojima su pokazali običaje,pjesmu i ples Đurđeva, te u nedjelju 04. listopada odrasli folklorna sekcija koji su izveli plesove,pjesme i običaje Bilogore pod Račanskim lipama. Podršku im je pružila i voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi, te tajnica Zajednice kulturno umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja. Svako kulturno društvo svojim je nastupom prezentiralo kulturno bogatstvo svoga kraja.

Tekst i foto: bbz.hr

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.