Crosst.hr

Održano predavanje u Medicinskoj školi „Biti biolog“

2015 biti biolog 2

Odlično predavanje „Biti biolog“ dr. sc. Igora Stankovića imali su prigodu čuti učenici Medicinske škole Bjelovar.

Predavanje je održano 16. travnja 2015. godine u povodu 55. obljetnice djelovanja Medicinske škole Bjelovar. Iznimno veliku obljetnicu za zdravstvene škole odlučili smo obilježiti programom ”5 za 55” tijekom kojeg će učenici imati priliku upoznati pet vrhunskih znanstvenika, stručnjaka, uspješnih ljudi iz različitih područja, a koji su bili učenici škole. Jedan od bivših učenika kojim se škola ponosi (vjerujemo i grad i njegovi stanovnici) je i dr.sc. Igor Stanković koji je zaposlen u Hrvatskim vodama i koji je suradnik Biološkog odsjeka Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu. Dr.sc. Igora Stankovića predstavila je njegova srednjoškolska profesorica biologije mr.sc. Mira Seretin Šlajs.
Nemoguće bi bilo pobrojiti sva njegova znanstvena i stručna djela, sve uspjehe, studijska putovanja i istraživanja, pa smo stoga zahvalni da je između Madrida, Torina i ostalih svjetskih središta uspio posjetiti naš i svoj mali Bjelovar.
Što je biologija, tko je i čime se bavi biolog temeljna su pitanja od kojih je krenuo u svom izlaganju dr.sc. Igor Stanković. Na iznimno zanimljiv, jednostavan i slikovit način pokazao je osnove svog rada i predstavio biologiju kao alat za ocjenu ekološkog stanja voda. Ono što je učenike držalo zainteresiranima bio je upravo pristup predavača koji je bio mladenački, pun osobnih iskustava, zanimljivosti, priča iz njegova života. Na taj način se još više približio srednjoškolcima te su o ekologiji slušali vrlo pozorno. Upravo je ekologija uže područje njegovog rada i interesa. Izlaganje je završio porukom mladima kako je za uspjeh potrebna samo ustrajnost i čvrsta odluka.
Završne riječi zahvale rekla je ravnateljica Medicinske škole Bjelovar dipl.ing. Nena Arvay.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.