Crosst.hr

Održana promocija novoga Ljetopisa Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar

2015 10 komercijalna 4 2

U Mjesecu hrvatske knjige školska knjižnica obiluje različitim događanjima. Središnji dio čini promocija 9. broja Ljetopisa Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, koji obuhvaća školsku godinu 2014./ 2015. Svečanost je održana 27. listopada 2015.

U programu su nastupile učenice Glazbene škole Vatroslava Lisinskog – trio klarineta: Ema Henc, Ana Gujić i Karla Glazer, izvodeći Mozartov Divertimento. Učenice je pripremao profesor Mladen Novoselec. Potom je učenica Antonia Kristić iz 3. a razreda Komercijalne i trgovačke škole izvela monolog “Najsretniji dan u životu”, prema tekstu Ivane Dvorski Lacković. Antonia je ovaj monolog pripremala za prošlogodišnji Lidrano, uz vodstvo mentorice Nikoline Marinić. S monologom je nastupila i na Malom BOK-u te županijskim stručnim vijećima. O samom Ljetopisu i njegovim formalnim i sadržajnim obilježjima govorila je magistrica znanosti Snježana Matić, profesorica hrvatskog jezika u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar. Pohvalila je angažman svih osoba uključenih u njegovo oblikovanje, od učenika i profesora do stručnih suradnika i ravnateljice te govorila o važnosti ovakve publikacije kao pedagoškog dokumenta. Posebice je istaknula i pročitala misli pojedinih učenika i osvrt razrednika na svoj razred koji su je se dojmili svojom toplinom i emotivnošću.

Na doista divnoj recenziji gošći je zahvalila ravnateljica Komercijalne i trgovačke škole Nataša Vibiral. Svim prisutnim učenicima, profesorima, gostima i umirovljenicima ravnateljica je govorila o zahtjevnosti izdavanja ljetopisa i načinima realizacije te zahvalila svima koji su pridonijeli njegovom oblikovanju. Izrazila je zadovoljstvo što aktivnosti škole prate i naši umirovljeni profesori te ih posebno pozdravila i zahvalila im na dolasku i angažmanu u Ljetopisu. Konferansu je vodila knjižničarka Tatjana Kreštan, koja je, među ostalim, publiku upoznala s aktivnostima knjižnice u Mjescu hrvatske knjige i pozvala ih na programe koji će uslijediti. Za ovu je prigodu u prostoru čitaonice izložila sve brojeve Ljetopisa, od prve godine izlaženja do danas. Nakon službenog dijela nastavljeno je druženje na malom koktelu i ugodnom razgovoru.

Tatjana Kreštan, prof., viši knjižničar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.