Crosst.hr

Održana 19. Županijska smotra izvornog folklora u Novoj Rači

2016 04 račasmotra 14 2

Na smotri nastupilo 14 kulturno-umjetničkih udruga s ukupno 500 plesača iz svih krajeva naše Županije.

U nedjelju 10. travnja 2016. već tradicionalno pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije i u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije i domaćina KUU-a „Ivan Vitez Trnski“ u dvorani osnovne škole u Novoj Rači održana je prepoznatljiva kulturno-umjetnička manifestacija 19. Županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora koju je otvorila Žana Vukoja voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko- bilogorske županije.
Na smotri nastupilo 14 kulturno-umjetničkih udruga s ukupno 500 plesača iz svih krajeva naše Županije.

Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i tradicionalne plesove Bjelovarsko-bilogorskog područja ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti izvornih nošnji, instrumenata, pjesama i plesa. Prema riječima selektora i stručne komisije Hrvatskog sabora kulture najboljom koreografijom izvornog folklora proglašena je kulturno-umjetničke udruge „Ivan Vitez Trnski“ iz Nove Rače pred kojima je državna smotra u Koprivnici, te najboljom koroegrafijom koreografiranog folklora FA „Zdenac“ Garešnica pred kojima je državna smotra u Čakovcu, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije koji će u Đakovu nastupiti na Đakovačkim vezovima KUD „Sloga“ Miklouš, te na Vinkovačkim jesenima KUD „Sloga“ Đurđic gdje će prezentirati kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Nastupili su:

KUD „Slavko Kolar“ Palešnik
KUD „Palična“ Severin
KUD „Veliko Trojstvo“ Veliko Trojstvo
KUD „Sloga-Đurđic“ Đurđic
KUD „Rovišće“ Rovišće
KUD „Trnovitica“ Velika Trnovitica
KUD „Graničar“ Čazma
KUD „Sloga“ Miklouš
KUD „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača
KUD „Mate Lovraka“ Veliki Grđevac
KUD „Graničar“ Čazma
KUD „Bjelovar“ Bjelovar
FA „Zdenac“ Garešnica
Češka obec Bjelovar
Tajnica Zajednice
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.