Crosst.hr

Održana 18. Županijska smotra koreografiranog folklora u Garešnici

2015 smotra garesnica 04

U subotu 18.travnja 2015. pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije i u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga BBŽ i domaćina folklornog ansambla „Zdenac“ u Garešnici je održana kulturno-umjetnička manifestacija 18. Županijska smotra koreografiranog folklora.

Smotru je otvorila Žana Vukoja voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga BBŽ-e. Na 18. Županijskoj smotri nastupile su četiri kulturno-umjetničke udruge, HORKUD „Golub“ Bjelovar, Folklorni ansambl „Zdenac“ Garešnica, Folklorni ansambl Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman Grubišno Polje, Češka obec Končanica sa ukupno 120 plesača iz svih krajeva naše Županije.
Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i koreografirane plesove Bjelovarsko-bilogorskog područja i drugih krajeva Hrvatske ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju gdje su izvedene pjesme i plesovi Bilogore,Podravine,otoka Korčule,Moslavine, Splitski plesovi te splet Čeških plesova.
Prema riječima selektora i stručne komisije Hrvatskog sabora kulture najboljom koreografijom proglašena je koreografija Folklornog ansambla „Zdenac“ iz Garešnice pred kojima je državna smotra gdje će pobjednik prezentirati kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Foto i tekst: Žana Vukoja,tajnica Zajednice BBŽ

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.