Crosst.hr

Održana 17. Županijska smotra dječjeg folklora u Hercegovcu

2015 zup folklor hercegovci 01

Već tradicionalno pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije i u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije i domaćina Folklornog društva Hrvatske čitaonice u Hercegovcu je održana kulturno-umjetnička manifestacija 17. Županijska smotra dječjeg folklora koju je otvorila Žana Vukoja voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko- bilogorske županije.

Na smotri je nastupilo 14 kulturno-umjetničkih udruga sa preko 350 malih plesača iz svih krajeva naše Županije. Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i plesove Bjelovarsko-bilogorskog područja ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti različite dobi djece, nošnji, instrumenata, pjesama i plesa.
Prema riječima selektora i stručne komisije Hrvatskog sabora kulture na Festival dječjeg folklora Hrvatske koji će se održati u Kutini izabrali su KUU „Ivan Vitez Trnski“ iz Nove Rače.
Na 17. Županijskoj smotri dječjeg folklora nastupili su:
KUD „Rovišće“ Rovišće
KUD „Bilogora“ Kapela
KUD „Sloga-Đurđic“ Đurđic
KUD „Graničar“ Čazma
HORKUD „Golub“ Bjelovar
KUD „Bjelovar“ Bjelovar
Folklorno društvo Hrvatske čitaonice Hercegovac
KUD „Trnovitica“ Velika Trnovitica
FA „Zdenac“ Garešnica
KUD „Palična“ Severin
KUD „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača
KUD „Sloga“ Velika Pisanica
Folklorni ansambl Centra za kulturu i informiranje dr. F. Tuđman Grubišno Polje
Češka obec Končanica
Foto i tekst: Žana Vukoja, tajnica Zajednice BBŽ

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.