Crosst.hr

Održana 17. Županijska smotra amaterskih kazališta u Daruvaru

2016 04 kazalistebbz 2 2

U Daruvaru održana prepoznatljiva kulturno-umjetnička manifestacija 17. Županijska smotra amaterskih kazališta.

U petak 08. travnja 2016. već tradicionalno 17 godinu pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije i u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije i domaćina Amaterskog kazališta Daruvar, pučkog otvorenog učilišta i grada Daruvara u Daruvaru je održana je prepoznatljiva kulturno-umjetnička manifestacija 17. Županijska smotra amaterskih kazališta, koju je otvorila zamjenica župana i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije gospođa Đurđica Ištef Benšić.
Na ovoj smotri nastupili su amatersko kazalište „Bilogorci“ Grubišno Polje, Bjelovarsko kazalište „Bjelokaz 2“, amatersko kazalište Daruvar, Bjelovarsko kazalište „Bjelokaz 1“ i dramska družina „Krijesnice“ Grubišno Polje. Prosudbena komisija u sastavu selektorice hrvatskog Sabora kulture gospođe Ozane Iveković odlučila je da najbolja predstava „Mala sirena“ redateljice Nikoline Marinić u cjelini bjelovarskog kazališta „Bjelokaz 1“ ide na državni festival u Pazin gdje će pobjednik prezentirati kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tajnica Zajednice
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.