Crosst.hr

Održan 14. Festival dječjeg folklora Hrvatske u Kutini

2016 10 zkubbz 2 2

Bjelovarsko-bilogorske županiju predstavljao je KUD Palična – Severin

U subotu 08. listopada 2016. već tradicionalno u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Ivančice“ Kutina održan je 14. Festival dječjeg folklora Hrvatske gdje su se natjecali sva kulturno umjetnička društva Županijski pobjednici dječjih smotri iz cijele Hrvatske, njih ukupno 16 mlađe dječje i starije dječje skupine, te nastup gostiju iz Tirane folklornog ansambla Miqesia.
Bjelovarsko-bilogorske županiju predstavljao je KUD „Palična“ Severin koji već 19 godina djeluju s ciljem očuvanja tradicije izvornog folklora i pjesama svog mjesta. Društvo broji 70 članova, voditelj gospodin Igor Grgić i predsjednica KUD-a gospođa Ljiljana Raičković zajedno održavaju tradiciju naših starih kroz pjesmu, ples i običaje, podršku im je pružila i voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi, tajnica Zajednice kulturno umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je pratila KUD „Palična“ na prijemu kod gradonačelnika, te njihov nastup u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i tradicionalne plesove iz svih krajeva Hrvatske ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti dječjih nošnji, instrumenata, pjesama i plesa.

KUD „Palična“ Severin dječja folklorna skupina prikazao je izvorni ples Bilogore kojim su prezentirali kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Voditeljica odsjeka za kulturu
i udruge u kulturi
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.