Crosst.hr

Održan 13. Festival dječjeg folklora Hrvatske u Kutini

2015 10 RACA 3 2

KUU „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača dječja folklorna skupina, osvojila je treće mjesto na nivou Hrvatske mlađa dobna skupina koji su prezentirali kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Već tradicionalno u organizaciji kulturno umjetničkog društva „Ivančice“ Kutina održan je 13. Festival dječjeg folklora Hrvatske gdje su se natjecali sva kulturno umjetnička društva Županijski pobjednici dječjih smotri iz cijele Hrvatske, njih ukupno 18 mlađe i starije dječje skupine.

Bjelovarsko-bilogorske županiju predstavljao je KUU „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača osnovan 1957. godine. 1983.godine osnovana je dječja folklorna skupina koja radi i danas te postiže značajne rezultate i djeluju s ciljem očuvanja tradicije izvornog folklora i pjesama svog mjesta. Društvo broji 60 članova, predsjednica KUU-a gospođa Branka Novković i voditelj tamburaša gospodin Vladimir Giacometti zajedno održavaju tradiciju naših starih kroz pjesmu, ples i običaje, podršku im je pružila voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno- umjetničkih udruga u kulturi Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je pratila KUU „Ivan Vitez Trnski“ na prijemu kod zamjenika gradonačelnika, te njihov nastup u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Za sve koji vole izvornu hrvatsku riječ i tradicionalne plesove iz svih krajeva Hrvatske ovaj događaj ostat će u dugom sjećanju po svojoj raznolikosti dječjih nošnji,instrumenata, pjesama i plesa 631 sudionika Festivala.

KUU „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača dječja folklorna skupina, osvojila je treće mjesto na nivou Hrvatske mlađa dobna skupina koji su prezentirali kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tekst i foto: Žana Vukoja- Bjelovarsko-bilogorska županija

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.