Crosst.hr

Najčitatelji 2015. godine u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar

2016 01 daruvk 1 2

Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar ovih je dana proglasila Najčitatelje za 2015. g.

Naime, već nekoliko godina za redom Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar organizira izbor Najčitatelja godine. Cilj projekta je poticanje zanimanja za knjigu i čitanje.
Projekt kojim se kod djece i mladih potiče navika dolaska u knjižnicu i čitanja s voljom i užitkom, pobudio je, u proteklom razdoblju, interes medija i društva, obogatio knjižne fondove, te ojačao zanimanje za knjigu među korisnicima tinejdžerske dobi.

Način provođenja

Prema statistici posudbe utvrđuje se identitet člana koji je u protekloj godini posudio najveći broj knjiga.
To je ujedno i korisnik kojeg su knjižničari zapazili kao marljivog i vrijednog člana koji puno čita, razgovara o knjigama, traži savjet pri izboru naslova, rado dolazi u knjižnicu i na vrijeme vraća posuđene knjige.

Nagrada

Tri Najčitatelja na top ljestvici kod nas u Knjižnici ostvaruju besplatno jednogodišnje članstvo, a u travnju samo Najčitatelj odlazi na županijski domjenak Najčitatelja. Na svečanom domjenku dobiva atraktivne nagrade (komplet popularnih knjiga) te se upoznaje s popularnim hrvatskim književnikom.

Top ljestvica Najčitatelja za 2015. g. u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar:

Dječji odjel:

Odjel za odrasle:

Središnja knjižnica za češku manjinu u RH:

Osim izbora Najčitatelja u Knjižnici izdvajamo i najčitanije autore i njihova djela. Najčitaniji hrvatski autori su: M. J. Zagorka (Grička vještica), G. Tribuson (Susjed u nevolji i Propali kongres), D. Hedl (Izborna šutnja), A. Tomić (Veličanstveni Poskokovi), I. Prtenjača (Brdo); strani autori su: E. L. James (Pedeset nijansi sive), Magnus (Alan Ford), J. E. Malpas (Moj muškarac: Opsesija), J. R. Ward (Bratstvo crnog bodeža), E. James (Kako je ljepotica ukrotila zvijer) te dječji autori: J. Kinney (Gregov dnevnik), A. de Petigny (Petra ide k liječniku), S. i J. Berenstein (Medvjedići i nezdrava hrana), I. Siegner (Zmajić Kokos i njegove pustolovine), J. K. Rowling (Harry Potter i odaja tajni).

Bez obzira što je 2015. g. bila financijski vrlo teška i zahtjevna možemo se pohvaliti da smo zadržali broj članova i korisnika knjižnice na razini 2014. godini, a posebno smo ponosni na naše vjerne korisnike koji svake godine obnavljaju članstvo u Knjižnici te ih svake godine ima sve više.

Budući da smo se u 2008. g. priključili realizaciji projekta Čitajmo im od najranije dobi zadovoljni smo što svake godine imamo sve više predškolske i osnovnoškolske djece.

Nadamo se da ćemo i u budućnosti opravdati očekivanja naših korisnika, ali i da ćemo privući što više novih korisnika.

Tekst i foto: knjiznica-daruvar.hr

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.