Crosst.hr

Na manifestaciji – Nismo mladi al smo lipi drugo mjesto najljepšeg para osvojili predstavnici BBŽ

2016 10 zkubbz 11 2

Drugo mjesto najljepšeg para ovogodišnje manifestacije – Nismo mladi al smo lipi osvojili su Anita Rihtarić i Igor Grgić

Osmu godinu zaredom u organizaciji Udruga čuvari pučke kulturne baštine “Tkanica” i uz supokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice Nova Gradiška u subotu 01.10.2016. je u novogradiškom Domu kulture održana manifestacija “Nismo mladi al’ smo lipi”.
Bio je ovo izbor najljepše snaše, najljepšeg baje i para. U izboru su sudjelovale snaše i baje iznad 35 godina starosti, što čini ovaj izbor jedinstvenim u Hrvatskoj, a natjecatelja je bilo iz svih hrvatskih županija. Sudjelovalo je 21 snaša, pet baja i pet parova.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Slavica Moslavac, etnologinja i ravnateljica Muzeja “Moslavine” iz Kutine, gradski vijećnik Borislav Vidošić i direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević nije imalo nimalo lak zadatak izabrati najbolje.
Drugo mjesto najljepšeg para ovogodišnje manifestacije “Nismo mladi al’ smo lipi” osvojili su Anita Rihtarić i Igor Grgić koji su nosili izvorne narodne nošnje Bilogore, dugogodišnji članovi KUD-a „Palična“ Severin koji su predstavljali Bjelovarsko-bilogorsku županiju i njeno kulturno bogatstvo.

Voditeljica odsjeka za kulturu i
udruge u kulturi
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.