Crosst.hr

Matej Perkov u školskoj knjižnici Obrtničke i Tehničke škole Bjelovar

2015 12 obrtnicka 1 2

Putopisno predavanje „Od mora do vrha – Maroko 2015“

U školskoj knjižnici Tehničke i Obrtničke škole Bjelovar, Matej Perkov održao je putopisno predavanje „Od mora do vrha – Maroko 2015“. Predavanje su organizirale knjižničarke Rajna Gatalica i Katarina Belančić Jurić za učenike i nastavnike Tehničke i Obrtničke škole Bjelovar.

Matej Perkov je mladi visokogorski planinar i putopisac. Iza njega je bogat planinarski staž koji uključuje uspone na mnoge hrvatske i svjetske planine. No najzanimljivije je što na većinu vrlo opasnih i visokih planina odlazi sasvim sam, što je u najmanju ruku vrlo hrabro.
Osim toga, Matej Perkov je i autor knjige Planinarenje je način izražavanja, te je u zadnjih nekoliko godina održao preko stotinu putopisnih predavanja diljem Hrvatske.
U školskoj knjižnici Tehničke i Obrtničke škole Bjelovar skupila se grupica zainteresiranih učenika i nastavnika koji su netremice slušali gospodina Perkova i gledali predivne fotografije s njegovog puta u Maroko i uspona na najviši vrh Atlasa, Jebel Toubkal, koji je ujedno i najviši vrh sjeverne Afrike. Učenici su tijekom predavanja održanog na njima zanimljiv i odgovarajući način mogli naučiti mnoge detalje iz marokanske povijesti, geografije, kulture, umjetnosti i svakodnevnog života. Također su mogli saznati kako izgleda i koje sve pripreme zahtijeva jedna takva avantura, kao što je uspon na najviši vrh jedne planine od razine mora.

Cilj ovog predavanja u školskoj knjižnici bio je motivirati učenike za putovanja i planinarenje u slobodno vrijeme, jer se na taj način može uživati u prirodi, čuvati prirodu, boriti se protiv ovisnosti, promicati zdrav način života i naravno puno naučiti o novim krajevima, te steći nova prijateljstva.

Katarina Belančić Jurić prof. i dipl. knjiž.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.