Crosst.hr

Manifestacija Uberi priču održana 8. put u Bjelovaru

uberi pricu 2015 1

Cilj ove akcije je razvijanje pozitivnih osjećaja prema knjigama i čitanju kao i poticaj djeci da se učlane u dječju knjižnicu, a sve sa svrhom stvaranja kulture čitanja u našoj zajednici.

Manifestacija „Uberi priču!“, popularna „berba slikovnica“, autorski je projekt Sanje Lovrenčić, čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja među najmlađima. Ovaj tradicionalni program, 8. po redu, organizira Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar u suradnji s nakladničkom kućom Mala zvona.

U “berbu slikovnica”, u središnjem gradskom parku ispred knjižnice uključio se veliki broj djece, bjelovarski prvašići te polaznici “Vesele škole čitanja” i djeca knjižnične Igraonice. U programu su sudjelovale poznate dječje književnice, Sanja Lovrenčić, Lidija Dujić i Miroslav Kirin koji su djeci predstavili svoje knjige, a sve je dodatno „začinila“ animatorica Nikolina Manojlović Vračar, poznatija kao klaunesa Nina.

Nakon čitanja priča i zabavnog dijela uslijedila je berba slikovnica. Svako dijete ubralo je po jednu knjigu sa stabla i ona je postala njegovo vlasništvo.

Čitanjem priča na javnom mjestu želi se ukazati na važnost knjige i čitanja tijekom odrastanja, a posebno u osjetljivom periodu kada djeca postaju samostalni čitatelji.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.