Crosst.hr

Kulturno umjetničko društvo iz Nove Rače nastupilo na Smotri folklora u Metkoviću

2016 04 zkubbz 8 2

32. Smotra folklora – Na Neretvu misečina pala

U Metkoviću već tradicionalno 32 godinu zaredom od 19. svibnja do 22. svibnja održava se Smotra folklora. I ove je godine pod nazivom „Na Neretvu misečina pala“ okupila brojne folklorne skupine koje njeguju i prikazuju svoju zavičajnu folklornu baštinu iz svih dijelova Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Kulturno bogatstvo Bjelovarsko-bilogorske županije predstavio je KUD „ Ivan vitez Trnski“ Nova Rača koji su 21. svibnja nastupali u zgradi Gradskog kulturnog središta Metković gdje su izveli pjesme i plesove Bilogore.

Turistička zajednica grada Dubrovnika ugostila je Kulturno-umjetničku udrugu „Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača koji su nastupali 22. svibnja 2016. u 12 sati ispred Crkve sv. Vlaha, gdje je mnogobrojna publika uživala u kulturnom bogatstvu Bilogore.

Koncertom Marijanskih pučkih napjeva u Crkvi sv. Ilije u večernjim satima zatvorena je 32. Smotra folklora „Na Neretvu misečina pala“, ovu smotru obilježili su nastupi 34 društva. Nastup Kulturno umjetničkih društava i predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije pratio je načelnik općine gospodin Darko Knežić i voditeljica Odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja. Ovim gostovanjem sklopljena su mnoga prijateljstva između kulturno-umjetničkih društava i nastavak dobre buduće suradnje.

Voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.