Crosst.hr

Književni susret sa Melitom Rundek i ‘’Izgubljena u ormaru’’

2015 10 melita 6 2

Najbolji dječji roman objavljen u 2014.

U petak je na dječjem odjelu Narodne knjižnice ”Petar Preradović” održan književni susret s književnicom Melitom Rundek, autoricom nagrađenog dječjeg romana ”Izgubljena u ormaru” za koji je dobila nagradu ”Mato Lovrak”. O nastanku romana rekla je da je nastao u potrazi za suvremenim temama koje autorica obrađuje.
– U razgovoru s mladima činilo mi se da je važno obraditi temu koliko potrošačko društvo utječe na nas te odnose među djecom. Nova generacija mora imati najbolje marke mobitela, najbolje tenisice, inače nadrapaju u školi, a proteže se od vrtića do srednje škole – rekla je autorica koja je zadovoljna prodajom svojih knjiga.
Zadnji naslov ”Izgubljena u ormaru” izdan je u dvije tisuće primjeraka, a odmah nakon što je izašao iz tiska bio je prvi na top ljestvici. Knjiga je napisana kao da se gleda neki uzbudljiv i napeti film koji se stalno prekida reklamama o najboljem omekšivaču te o najboljoj tarifi kako bi bila satirična.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.