Crosst.hr

Književni pladanj u knjižnici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar

2015 knjizevni pladanj 16

Književni pladanj poslužen u knjižnici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar na Svjetski dan knjige oduševio je učenike i nastavnike srednjih škola. Kao dio programa matineje ‘Noći knjige’ knjižničarka Tatjana Petrinec organizirala je predstavljanje knjige dr. sc. Irene Lukšić ‘Blagovati na tragu klasika’.

Radi se o kuharici za čitanje, odnosno čitanci za kuhanje koja je spoj književnih djela i recepata jela koja se spominju u djelima biblioteke ‘Na tragu klasika’. Nakon čitanja tekstovi ostaju živjeti u onima koji ih čitaju. Autorica je književnim djelima htjela dati ‘drukčiju formu i priliku da nakon posljednjeg retka ožive u novome prostoru, na mjestima gdje ih možda nitko ne bi tražio’.
Tako je omogućila da mnoštvo boja, oblika, mirisa i okusa iz književnih djela oživi u svakodnevici čitatelja. Tako su neka jela oživjela upravo u školskoj knjižnici. Učenici 3. i 4.b razreda s nastavnicama Jasnom Ivanišević i Đurđom Mički prema receptima iz knjige pripremili su razne poslastice ugodne oku i nepcu. Posjetitelji su uživali u razgovoru i druženju s autoricom i kušali oživotvorene djeliće književnosti.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.