Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Izložba ručnih radova članova Sindikata umirovljenika

2015 izlozba rucnih radova 1

Radovi stari i po stotinjak godina u raznim tehnikama predstavljeni u maloj sali Udruge invalida u Gundulićevoj ulici.

Da se istrgne iz zaborava i predstavi publici, pogotovo onoj mlađoj, u prostoru male dvorane za sastanke Udruge invalida u Gundulićevoj ulici otvorena je izložba ručnih radova članica Sindikata umirovljenika Bjelovar.

Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik je na otvorenju izložbe rekao da se rado odazvao ovoj izložbi. – Kad se vidi što je ovdje izloženo, moje prve asocijacije su da su ovdje stoljeća hrvatske povijesti, hrvatske tradicije. Prisjećmo se naših pokojnih prabaka, baka, pa nažalost i mama. Koliko cijenim ovo objasnit ću na primjeru. Kad su moji roditelji umrli 2005. u Galovcu koji neizmjerno volim kao i Bjelovar, dobri prijatelji, kumovi, rođaci htjeli su kupiti moju kuću. Moja supruga i ja sve smo ostavili u toj kući osim ovakvih stvari; ručnih radova, slike svetaca, djedova, baka i roditelja. Samo smo to uzeli jer je to najvrjednije. Volio bih da više mladih osjeća to i vi entuzijasti koji održavate tu tradiciju da dobijete više mladih. Nije sve biti samo ispred računala, laptopa i mobitela, rekao je gradonačelnik i dodao da je druženje s umirovljenicima nešto posebno.

Na kraju je gradonačelnik čestitao Dan žena i rekao da mu je drago da se ponovno obilježava Dan žena na ovakav način i ako nažalost žene još uvijek nemaju ravnopravan položaj.

Da ima nade za ručne radove govori podatak da su radove izložili i neki mladi, unuci članova Sindikata umirovljenika. Osim gradonačelnika na otvorenju izložbe bio je i Zlatko Barila, predsjednik Hrvatske Stranke umirovljenika, Bjelovarsko-bilogorske županije.

Svoje je radove izložila i Brankica Janči, predsjednica Saveza udruga u kulturi Grada Bjelovara.

Pročitajte još