Crosst.hr

Hrvatski učenici najbolji u velikoj konkurenciji gotovo 300 škola iz 17 zemalja

12 2

Natječaj za najbolji slogan o razvoju proveden je u sklopu europskog projekta LADDER u koji je uključena Hrvatska zajednica županija, a od pet nagrada, dvije su kući ponijeli učenici iz Hrvatske.

Video maturanata varaždinske Gospodarske škole Anamarije Žuliček, Ene Anđel, Dalije Poustecki, Danice Štrige, Monike Kuzmić, Filipa Hadrović, Martine Končevski i Jelene Buden te crtež učenika imotske Osnovne škole Stjepan Radić Andrije Aračića proglašeni su najboljim radovima prijavljenim na natječaj „Neka se tvoj glas čuje“ koji je, u sklopu europskog projekta LADDER, provela Hrvatska zajednica županija.

Na natječaju su sudjelovale 42 škole iz cijele Hrvatske, a svoja razmišljanja u kreativne slogane, crteže i video uratke sa snažnim porukama prenijelo je 350 učenika.
Na razini cijelog projekta LADDER na natječaju je sudjelovalo gotovo 300 škola iz 17 zemalja, a među pet nagrađenih našli su se spomenuti video Tolerance – ”Don’t let your eyes cover your heart with judgement” i crtež “Different religions, languages, skin colours; but we all belong to one human journey. Together we achieve more!”
U 34 najbolja rada našlo se, uz dva pobjednička, još jedanaest kreativnih rješenja učenika diljem Hrvatske što znači da su upravo naši učenici autori gotovo svakog trećeg izvrsnog uratka.

Na mladima i njihovim stavovima svijet ostaje, a njihov potencijal i izvrsnost još su jednom dobili potvrdu i na europskoj razini.
Sve najbolje i nagrađene uratke možete pogledati na poveznici .

Izvor informacija: hrvzz.hr

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.