Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Gostovanje KUD-a Palična Severin u Doboju u Bosni i Hercegovini

2015 Palicna Doboj 1

U prostorijama Doma kulture u Matuzićima općine Doboj Jug u Bosni i Hercegovini je 01. ožujka 2015. godine održana 10. Obljetnica KUD-a „Đerdan“ iz Doboja Jug, na pozornici su izvorne pjesme i plesove svog kraja prikazali članovi KUD-a „Đerdan“ iz Doboja i time proslavili svoju 10. obljetnicu postojanja.

Vrhunac večeri bio je nastup gostiju iz Hrvatske KUD-a „Palična“ Severin koji su prikazali bogatstvo Bilogore kroz pjesmu, ples i narodne nošnje čijim su nastupom bili oduševljeni prisutni gledatelji koji su ispunili Dom kulture do zadnjeg mjesta.

Nastup kulturno umjetničkih društava pratila je i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Žana Vukoja koja je pozdravila sve prisutne u Domu kulture, čestitala KUD-u „Đerdan“ Doboj-Jug njihovu 10. obljetnicu postojanja te im poželila još puno uspješnih godina rada, promicanje kulture i običaja sa njihovog područja.

Voditelj KUD-a „Palična“ Severin gospodin Igor Grgić pozdravio je sve prisutne, te pozvao KUD „Đerdan“ Doboj da budu gosti u Severinu na nadolazećim manifestacijama, čime se promiče kulturno bogatstvo Bosne i Hercegovine te ostvaruje dobra buduća međunarodna suradnja.

Tajnica Zajednice
Žana Vukoja, mag.prim.educ.

Pročitajte još