Crosst.hr

Četvrta osnovna škola Bjelovar obilježila svoj dan

2016 04 danskole 13 2

DAN IV. OŠ BJELOVAR – 20. SVIBANJ 2016.

Dan škole smo započeli u 9h ujutro s dijeljenjem pohvalnica nagrađenim učenicima i zahvalnica njihovim mentorima. Kolega nastavnik informatike, Branko Raičković je bio među mentorima koji je mnogo puta dolazio na pozornicu zahvaljujući svojim sjajnim učenicima robotičarima – Jakovu, Veroniki, Martinu i Janu koji su osvojili prestižne nagrade na županijskim i državnim natjecanjima. Osim njega, na pozornicu je često dolazila i nastavnica hrvatskog jezika, Slobodanka Martan, zajedno sa svojim vrhunskim literatima, učenicama Lucijom, Anamarijom i Mijom (Lidrano i haiku poezija). Od 100-tinjak pohvaljenih učenika, moramo se pohvaliti s 50-tak pohvaljenih sportaša iz 17 različitih sportskih aktivnosti: rukomet, nogomet, atletika, … koje su zdušno vodili nastavnici TZK-a Goran Juren i Romana Skender. Osim njih, našu sportsku ekipu šahista na županijskom natjecanju mentorirala je knjižničarka Dejana Kurtović. Ove godine se možemo, s ponosom pohvaliti na veliki broj pohvaljenih nagrađenih učenika iz razredne nastave pod mentorstvom učiteljice Goranke Vuković (Moja prva knjiga) i Slavice Turniški (Mali matematičari). Svima njima čestitamo od sveg srca! Neka nastave i dalje ostvarivati svojim radom uspješne rezultate.
S raznim sportskim aktivnostima u 10h nastavili smo događanja Dana naše škole tako da su učenici razredne nastave, od 2. do 4. razreda, igrali štafetne igre na stadionu pokraj Škole. Učenici 1. Razreda sudjelovali su likovnoj radionici u suradnji s nastavnicom likovnog odgoja, Dijanom Pertunaj. Učenici predmetne nastave su organizirali razne sportske igre u sportskoj dvorani – nogomet, odbojka, povlačenje užeta i slično, koje su vodili nastavnici TZK-a Goran Juren i Romana Skender, u suradnji s razrednicima navedenih učenika. Program u sportskoj dvorani vodile su učenice 8. c razreda: Magdalena Kos, Sara Borovac i Mariela Mirosavljević. Sponzor je bila tvornica keksa i vafla, Koestlin d.d., a slogan je “BUDI IN UZ KOESTLIN”. Zahvaljujemo se ravnateljici Gradske sportske dvorane, Ani Vrhovnik, na ljubaznosti, prijemu i slatkom iznenađenju koje sponzorirao KOESTLIN d.d. Sportski rezultati: Mali nogomet/5. – 6. (0:0, penali 2:3), povlačenje užeta učenice: 7. – 8. (0:2), mali nogomet/7. – 8. (4:1), povlačenje užeta učenici: 7. – 8. (0:2), odbojka učenice: 5. i 6. – 7. i 8., šutiranje trica: 1. Deni Krajinović 5. r., Roko Lovrić 5. r. i Luka Sabolović 8. r.
Svečanom priredbom u 18h smo završili naš Dan škole. Konferansu je napravila i vodila nastavnica hrvatskog jezika, Željka Kalabek sa svojom učenicom Karlom. Priredba je započela himnom i uvodnim riječima ravnatelja, mr. Nikole Margetića. Nakon njegovih uvodnih riječi, s kojima je pozdravio sve prisutne (a među njima i predstavnike drugih škola, vjerskih zajednica i Grada), slijedilo je pohvaljivanje učenika i mentorice koja je bila odsutna ujutro zbog sudjelovanja na državnom natjecanju (Ines Tićak) te pohvaljivanje predloženih učenika za naj-učenika generacije. Odlukom Učiteljskog vijeća od 28.4.2016 godine za najbolju učenicu generacije u školskoj godini 2015./2016. proglašena je KATARINA JANEŠ, učenica 8. c razreda. Stoga joj je ovom prilikom ravnatelj uručio plaketu Zlatno slovo, nagradu i buket cvijeća. Katarina nam je ovom prigodom uputila par toplih, srdačnih i emotivnih riječi, s kojima se zahvalila svim svojim učiteljima što su joj pomogli u njezinom dosadašnjem obrazovanju. Priredba je zatim nastavljena bogatim programom prepunim pjesme, plesa, recitacija i igrokaza koji je završio s točkom iznenađenja. Specifičnost ovogodišnje priredbe Dana škole bila je ta da su mentori učenika koji su nastupali, nastupali zajedno s njima i tako im dali bezrezervnu podršku (voditeljica mažoretkinja je plesala s mažoretkinjama, voditeljica recitatorske skupine je recitirala sa svojim učenikom, učiteljice engleskog i njemačkog jezika pjevale su sa velikim zborom učenika,…). Program je prekinut samo jednom kada je ravnatelj pozvao na pozornicu kolegicu, Irmu Rogulju, voditeljicu folklorne skupine, da joj se zahvali na 40-godišnjem radu i vodstvu folklorne skupine i uruči joj simbolični buket cvijeća za sav njezin doprinos našoj Školi. Točka iznenađenja na kraju je bio igrokaz „Crvenkapica“, eko igrokaz u glavnim ulozima: vjeroučitelj Nedjeljko Hranić, vjeroučitelj Damir Jurič, učiteljice Ane Pavičić, Ivane Đurkije, Ivane Kozić i Gordane Škegro, učitelja pripravnika Vedrana Štaubera te ravnatelja Nikole Margetića, a u režiji učiteljice Gordane Škegro. Svojim nastupom su na šaljiv način, kroz glumu, ples i pjesmu, nastojali pokazati kako su nastavnici još uvijek u duši djeca i da žive to što rade s djecom i poučavaju ih životnim vrijednostima.

Uz zajedničko fotografiranje svih zaposlenika Škole i zvukove rock benda, sačinjenog od bivših i sadašnjih učenika, pripadnika tamburaške sekcije, koju je vodio sadašnji ravnatelj, te uz rock pjesme koje su pjevali učitelji pripravnici Vedran Štauber i Andrea Mikula, službeno je završeno slavljenje našeg Dana škole.
Za kraj bih istaknula veliki doprinos svih radnika škole Danu škole, a posebno dvotijedni rad socijalne radnice, u suradnji s grafičarem Krešimirom Ivančekom i tiskarom Selak da svi učenici i učitelji dobiju svoje pohvalnice i zahvalnice na vrijeme, kao i dvotijedni rad nastavnice likovnog odgoja da estetski uredi prostor Škole morskim motivima jer nam je glavna tema bilo MORE.

Tekst i fotografije: školska knjižničarka Dejana Kurtović i nastavnik TZK-a Goran Juren

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.