Crosst.hr

Bjelovarsko kazalište predstavlja Bjelovarsko-bilogorsku županiju na državnom 55. FHKA-u u Pazinu

2015 55 festiva hka 1

Jubilarni 55. Festival hrvatskih kazališnih amatera, godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i skupina u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, ove će godine igrati na pazinskim i vodičkim daskama koje život znače.

Najbolje hrvatske amaterske skupine odigrat će najuspješnije predstave u Pazinu, od 8. do 10. svibnja i Vodicama, od 15. do 17. svibnja, a u okviru ovogodišnjeg FHKA u Vodicama će biti održan i 11. Međunarodni festival amaterskih kazališta “Jadran 2015.” na kojem će se predstaviti najuspješnija amaterska kazališta iz Slovenije, BiH i Mađarske.
U bogatom šestodnevnom festivalskom programu nastupit će ukupno 22 najbolje hrvatske amaterske kazališne skupine koje su, od ukupno 180 prijavljenih,stručnim odabirom izbornika Festivala – eminentnih hrvatskih kazališnih znalaca, izborile nastup na ovogodišnjem FHKA-u. Festivalski program 2. dijela FHKA u Vodicama obogatit će i 3 izvrsne predstave najboljih amaterskih kazališta iz Slovenije, BiH i Mađarske.
Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljat će Bjelovarsko kazalište koje će i otvoriti Festival danas, 8. svibnja u 18:30 h u Spomen domu u Pazinu s predstavom Leonida Andrejeva Čovjekov život.

Svih 6 festivalskih dana u Spomen domu u Pazinu i u Kulturnom centru Vodice budno će pratiti stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Areta Ćurković, glumica, Zoran Mužić, redatelj, i Igor Ružić, kazališni kritičar, a u završnici 55. FHKA u Vodicama najboljima će biti dodijeljene nagrade.
Organizator 55. FHKA, kao i svih dosadašnjih godina je Hrvatski sabor kulture, suorganizatori su Pučko otvoreno učilište Pazin, Pučko otvoreno učilište Vodice i Maistra d.d., uz pokroviteljstvo Grada Vodica, supokroviteljstvo potpisuju Istarska i Šibensko-kninska županija, Grad Pazin i Turistička zajednica grada Vodica, a Festival se odvija i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.