08. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Bjelovarski srednjoškolci na natjecanju Čitanjem do zvijezda

Drugu godinu za redom održano je natjecanje Čitanjem do zvijezda. Natjecanje je pokrenulo Županijsko stručno vijeće knjižničara Međimurske županije, a proširilo se po cijeloj Lijepoj našoj.

Namjera pokretanja ovakvog natjecanja je poticanje čitanja, timskog rada, organiziranog i smislenog provođenja slobodnog vremena. Natjecanje ima tri razine: školsku, županijsku i nacionalnu. U srijedu, 10. prosinca 2014. održana je školska razina natjecanja na kojoj su sudjelovali učenici Medicinske i Tehničke škole Bjelovar.

Učenici su kao pripremu za natjecanje pročitali dvije knjige: Lovac u žitu (Salinger) i Bijela kao mlijeko, crvena kao krv (D`Avenia). Nekoliko puta prije natjecanja učenici su se sastajali, razgovarali o pročitanom, izdvajali važne detalje i iznosili svoje mišljenje o pročitanom romanu. Za natjecanje su ih pripremale mentorice-knjižničarke Zorka Renić i Rajna Gatalica.

Na sljedeću razinu natjecanja prošli su učenici sa 70% i više točno riješenih zadataka. Iz Medicinske škole Bjelovar na županijsku razinu ide pet učenica: Ana-Marija Komljenović, Tamara Kavedžić, Adriana Marjanović, Matea Kovač i Isabela Marušić, a iz Tehničke škole Bjelovar na županijsku razinu je prošlo dvoje učenika: Gabrijela Keserin i Ivan Cvetkov.

U sklopu natjecanja Čitanjem do zvijezda, učenici se mogu uključiti i u natjecanje u izradi multimedijalnog uratka na temu romana Lovac u žitu. Iz Medicinske škole Bjelovar uključile su se učenice Petra Kadlec i Tanja Đanić.

Da se radi o ozbiljnom natjecanju dokazuje i prisutnost komisije koja prati provedbu natjecanja. U Medicinskoj školi Bjelovar, uz mentoricu su komisiju činile Ana Pleskalt Holiček i Alma Smerečinski, a u Tehničkoj školi Bjelovar Sandra Petrlić i Đurđa Valinčić.

Županijsko natjecanje održat će se u veljači, a učenici za njega trebaju pročitati još jednu knjigu: U divljini (Krakauer). Sretno!

Povezani članci

newsend_hgk